Akülü tekerlekli sandalyesi çalındı, eve mahkum oldu

DİYARBAKIR'ın Bağlar ilçesinde geçirdiği kaza sonucu yürüme engelli olan Mehmet Fatih Tekkeş'in (54) akülü tekerlekli sandalyesi, evinin önünden çalındı. Sandalyesinin çalınmasıyla dışarı çıkamayan ve günü pencere kenarında dışarıyı izleyerek geçiren Tekkeş, akülü sandalyesini çalandan sandalyeyi geri getirmesini istedi.

Haberler 02.12.2019 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 2,5 yl önce oförlük yapt srada geçirdii kaza sonucu yürüme engelli olan Mehmet Fatih Tekke, bir süre eiyle birlikte yaad evinde koltuk denekleriyle hayatn sürdürdü. Evine kapanan Tekkee yaklak 11 ay önce mahalle muhtarnn da desteiyle bir hayrsever tarafndan akülü tekerlekli sandalye hediye edildi. Böylece dar çkmaya balayan ve kimsenin yardm olmadan istedii yere gidebilen Tekke, 2 ay önce ev deitirerek Balar ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Mahallesinde bulunan bir apartmanda babasna ait 8inci kattaki daireye tand. Bir ay önce yine dar çkmak için dairesinden çkan Tekke, bina giriine koyduu akülü tekerlekli sandalyesini yerinde bulamad. Sandalyesinin çalndn anlayan Tekke, tekrar evine kapand ve tedavi günleri dnda yine dar çkmamaya balad. Günün büyük bölümünü oturma odasndaki pencereden dary izleyerek geçiren Tekke, hrszlardan akülü tekerlekli sandalyesini geri getirmelerini istiyor ve kendisine uzanacak yardm elini bekliyor.

PENCERE ÖNÜNDE OTURUP DIARIYI SEYREDYORUM

oförlük yaparken 2, 5 yl önce kamyondan dütüünü ve tedavilere ramen yürüme engelli kaldn belirten Tekke, Emekliyim. Oturduum ev babama ait. Buraya tandktan 1 ay sonra akülü sandalyemi çaldlar. Akülü sandalyeyle her yere gidiyordum. Mezarla, istediim her yere rahatlkla gidiyordum. Onunla çok rahattm. Kimseye ihtiyaç duymazdm. imdi ise eimin yardmyla gidip geliyorum. Tedavilerimin dnda dar çkamyorum. Pencere önünde oturup dary seyrediyorum. Baka bir ey yapamyorum. Akülü sandalyemi kim çaldysa geri getirsin. çok ihtiyacm var. Rica ediyorum onlara dedi.

DIARI çIKAMAZ OLDU

Mehmet Fatih Tekkein ei Ayhan Tekke (53), einin kaza yaptktan sonra dar çkamadn ifade ederek, Sa olsun muhtarmzn desteiyle akülü sandalye verildi. Onunla çok rahat ettik. Hastane olsun, mezarlk olsun, e dost ziyaretleri olsun hep onunla yapyorduk. Bir ay önce çaldlar. imdi darya çkamyor, ihtiyacn karlayamyoruz diye konutu.

O SANDALYEYLE çOK MUTLUYDU

Muradiye Mahallesi Muhtar Dilek Demir de, 11 ay önce bir hayrseverler tarafndan Tekkee akülü sandalye yardmnda bulunduklarn belirterek, unlar söyledi:

Fatih aabeyimiz o sandalyeyle o kadar mutluydu ki, hani bir çocua oyuncak verilir veya bir çift ayakkab verilir ya, o kadar mutluydu. Onunla hastaneye, mezarlk ziyaretlerine, akraba ziyaretlerine hatta muhtarla bizim yanmza çay içmeye, sohbet etmeye gelirdi. kendinden aciz, insan bile diyemeyeceimiz kiiler gelip Fatih aabeyimizin akülü sandalyesini kapnn önünden alp götürmüler. O akülü sandalye hurdaya giderse bedeli 5 liradr. Fatih aabeyimiz için o sandalyenin bedeli dünyalardr. Durumlar yok. Sadece bir emekli maayla geçiniyorlar. Ailelerinin onlara verdikleri emanet bir evde yayorlar. O akülü sandalyeyi alacak güçte deiller. Biz tüm halkmzdan Fatih aabeyimize bir akülü sandalye yardmnda bulunmalar için ricada bulunuyoruz.

Ana Sayfaya Git