Alanları kaybettik

Karayılan yıllardır ihanet yapılanması, lojistik güzergahı ve saldırılarının merkezi olarak kullandıkları birçok il ve bölgede kaybettiklerini itiraf etti. Her şeyi normal göstermeye çalışanlar ise, Karayılan'ın itirafına tepki gösterdi.

Haberler 14.12.2020 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKda sk sk kaçmak isteyenleri kuruna dizerek infaz ettiine ilikin haberler gelen örütün yöneticilerinden Murat Karaylan terör unsurlarnn yayn yapt bir örgüt radyosuna konutu Kayplarmzn çok olduu bir yldayz diye balayan Karaylan bir avuç toprak bile koparamadklar Türkiyede kritik yaplanma merkezleri olarak kullandklar birçok bölgede zaten hiç onlarn olmayan illeri kaybettiklerini açklad.

SAHA KOMUTANIMIZI BLE KORUYAMADIK

Sabah gazetesinden Özgür Cebenin haberine göre; Murat Karaylan yine eli kanl örgüte yurtdndan hizmet eden bir radyo kanalna yapt açklamada, PKKnn 2020 ylnda adeta bozguna urad bir yl olduu itirafnda bulundu. Karaylan Zor bir süreç geçirdik. Kayplarmzn çok olduu bir yl oldu. Botan ve Dersim saha komutanlarmz bile koruyamadk ifadelerini kulland.

ARTIK SÖZÜNÜN GEçMEDN TRAF ETT: KURALLARA UYMADIK, KAYBETTK

Karaylan terör radyosuna verdii itiraflarla dolu röportajnda unlar söyledi: üphesiz kural ve kaidelerin uygulanmasnda yetersiz kaldk. Sonda bu durumdan Türk devleti istifade etti ve hak etmediimiz ciddi ve büyük kayplar verdik. Pençe Harekat ile kaybmz çok büyük oldu

TÜRKYE BZ HAFTANNDEN TUNCELYE KADAR MHA ETT

Özellikle operasyonlara ilikin Haftanin bölgesinden Tunceliye kadar çok sktklarn ve yok edildiklerini belirten Karaylan Haftaninden Tunceliye kadar kapsaml ciddi imha operasyonlar oldu. Bu yla genel olarak baktmzda nitelik olarak çok ar kayplar verdik. Özellikle Botan ve Dersim saha komutanlarmz koruyamadk. Bu bizim için büyük bir eksikliktir. Halen bizim tarzmzn çok zayf olduunu görüyorum dedi.

KAZDIKLARI HENDEKLERE GÖMÜLDÜKLERN ANLATTI: YALNIZ BIRAKILDIK

Karaylan Yasin Börü gibi savunmasz birçok Kürt vatandan katlettikleri ancak güvenlik güçlerine kar koyamadklar çukur eylemleriyle ilgili açklamalar da yapt. HDP eski Genel Bakan tutuklu Selahattin Demirtan çars ile balatlan hendek terörüne ilikin Karaylan unlar söyledi Hendek eylemlerinde o mahallelerde polisle çatan güçlerimizin yannda hiç kimse kalmad. Bir balarna brakldlar. Dardan kitlesel sahip çklar ve genel bir katlm olmad.

TE KAYBETTK DED 4 L

Terörist Murat Karaylann asl örgüt içinde karkla ve eleba kadrosunda rahatszla neden olan itiraf ise terörist eylem ve faaliyetleri anlamnda bittiklerini ve kaybettiklerini açklad 4 il konusunda konumas oldu. Buna göre hain örgütte kendi deyimleriyle kaybettikleri iller öyle oldu.

1- ARI

tiraflarna özellikle Haftanin diye balayan Karaylann kaybettik dedii illerin banda Ar geldi. Karaylan Pençe Kaplan harektnn yürütüldüü bölgelerde Arda ciddi kayplar verdik. Bunlar kah etmiyorduk. Kural ve kaidelerimize uymadk. böyle oldu gibi ifadeler kulland.

2- VAN

Terör örgütü PKKda yaanan kaos, çözülme ve firarlarn ardndan operasyonlarn da kafalarna bir balyoz gibi indiini itiraf eden infazce eleba Murat Karaylann tam bir ykma uradklarn belirttii illerden ikincisi de Van oldu. Karaylan bundan yllar önce sözde Van kendilerinin önemli merkez üslerinden biri yapacaklarn iddia ediyordu.

3- KARS

Örgütte on yllardr köylere zulüm yadrdklar, vatandalarn ekmeini, klk yiyeceini gasbeden, çocuklarn kaçran örgütün bunun için bir merkez olarak kulland Karsta da terörisbann ifadesiyle yok edildi. Türk devleti bizi mha etti diyen Karaylan Karstan da ümidi kestiklerini belirtti.

4- ARDAHAN

Karaylan dütükleri acziyeti anlatrken hüsrana uradklar dier bir ili de Ardahan olarak açklad. Sözlerini öyle sonlandrd Özellikle Pençe Kaplan harektnn yürütüldüü Haftanin bölgesi ile Serhat (Ar, Van, Kars, Ardahan) bölgesinde yetersiz kaldk.

Ana Sayfaya Git