Albayrak’tan Öcalan’a Kandil cevabı

“Belediyemizin parasını Kandil’e gönderemiyorsunuz, araçları ile hendek kazamıyorsunuz artık”

Haberler 01.09.2020 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP anlurfa Milletvekili Ömer Öcalan ile bir önceki dönem belediyeye kayyum olarak atanan ve son seçimde ise belediye bakanln seçimle kazanan eref Albayrak arasnda belediye üzerinden tartma yaand. Halfeti meydannda baran Öcalan, eref Albayrak usulsüzlük yapmakla suçlad. Sosyal medya hesabndan Öcalana cevap veren eref Albayrak ise belediyenin parasn Kandile göndermediklerini, araçlaryla hendek kazamadklarn belirterek, satla çkarld söylenen parkta a evi ve cami yapacaklarn dile getirdi.

Beraberindeki partililerle Halfeti ilçesine giden HDP anlurfa Milletvekili Ömer Öcalan, meydanda bararak Belediye Bakan eref Albayrak hakknda çeitli iddialarda bulundu. Öcalan, Hrszlarn peine düeceksin. Halfeti halk duysun. Park satla çkartmlar. Yolsuzluk, usulsüzlük, ahlakszlar gidin mahkemenin önüne çkarn. Biz esnafmzla, halkmzla bulumaya gelmiiz. Bilgi paylaacaz. Fstk Halini, koskoca 4 Nisan Parkn satla çkartmsnz. Ayp ayp, yazklar olsun size. Devletin memuruyum diyorsun. Bu halkn maln satmaya gelmisiniz. Park korumaya almlar, etrafn sarmlar insanlar girmesin diye. Ne için, satla çkartm arkadalar. Halkn maln mülkünü, Fstk Halini bunlar da devlet memuru ad altnda kayyumu koruyor. Kayyum ticari ilikileri var. Halfeti Belediyesini 60 trilyon borca koymu. 2016da kasada 2 trilyon para vard, imdi 60 trilyon borç batanda. Biz yaptklarna bakn, halkn vekilleri, il bakanlar, ilçe bakanlar esnaf ziyaret etmek istiyor dütükleri hale bakn. Bu haldeler, tüm Halfeti duysun. Yazlar olsun, yazklar olsun, yazklar olsun size. Halkn küçücük bir park var, onu da satla çkartmsnz. Tabiki halk bilgilendireceiz, esnafmz ziyaret edeceiz. Ne oluyor size, yönünüzü armsnz, yazk. Kayyumunuz oteller satn almaya çalyor. Halfetide ne varsa satp çekip gitmeye çalyor. Tabi ki halkmz bilgilendireceiz, ayp deil mi. Halkn oylaryla seçildik biz, biz milletvekiliyiz. Bu halk oy verdi, Urfadan 300 bin oy ald. Yazk deil mi siz böyle yapyorsunuz. Demokrasi mi bu, insan haklar m bu dedi.

Albayrak sosyal medyadan cevap verdi

Halfeti Belediye Bakan eref Albayrak ise sosyal medya hesabndan o iddialara cevap verdi. Albayrak, belediyenin parasn Kandile gönderemedikleri, araçlar ile hendek kazamadklar için böyle yaptklarn söyleyerek, Yeil alan miktarn artrp cami ve a evi yapacamz yeri satmyoruz ama sen beynini Kandile sattn için iftira atyorsun düünmeden bilmeden konuuyorsun ucuz siyaset yapyorsun. Belediyemizin parasn Kandile gönderemiyorsunuz araçlar ile hendek kazamyorsunuz artk. Bu güne kadar tüm halkmzn bildii bu projemiz hakknda belediyemizden herhangi bir bilgi almadan, olumlu olumsuz görü beyan etmek yerine ahsm itham ederek hiç bir faydanzn olmad Halfetiye hizmet etme sevdamz lekeleyemezsiniz eklinde konutu.

Öcalann doduu krsal Mahalle olan Ömerlide yüzde 40 oy almalarn hazmedemediklerini belirten Albayrak, Hala seçilmi belediye bakann kayyum olarak lanse ederek, 2019 Halfeti yerel seçim baarszlnz gizleyemezsiniz. Kendi doduun ve hiçbir faydann olmad Ömerlide bile oylarn yüzde 40n aldk. Kayyum olarak görev baladm dönemde 3 aydr maa ödemediiniz için hesapta 2 milyon para vard evet. çilerin emeini aln terini bile kirli siyasetinize engel etmisiniz. Sözleme yaptnz sendika DSKe ait borçlarn dahi ödemesini biz yaptk. Hani siz içiden emekten yanaydnz sol siyaset yapyordunuz ifadelerine yer vererek, 4 Nisan Parkna yaplacak cami ve aevi projesinin görsellerini paylat.

Ana Sayfaya Git