Alçakların sözüne kanmıyorum!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "Gara şehitlerinin ailelerini Belçika numaralı bir telefonla arayıp, 'Deyin ki, 'Buralar bombalanmasın' dediler. Ölümlerini de istismar etmeye çalıştılar" açıklamasının ardından Gara şehidi polisin babası Şeyhmus Kaya, kendisinin de farklı ülkelerden arandıklarını ve bu kişilerin sözlerine kanmadığını söyledi. Kaya, "Belçika'dan, Almanya'dan, birçok ülkeden beni arayıp, 'Senin oğlunu devlet öldürmüş. Devlet, jetlerle senin oğlunu bombardımana tutmuş. Öldürmüş' dediler. Ben bu alçakların sözüne kanmıyorum. Ben Malatya'da, oğlumun cenazesini yıkadım. Kafasından vurulmuş. Bombalanmış olsaydı 10 parçaya ayrılırdı. Bu yalanlardan artık utanmalılar" dedi.

Haberler 18.02.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakn kuzeyindeki Gara bölgesine yaplan Pençe Kartal-2 Harekat ile ilgili dün TBMMyi bilgilendiren çileri Bakan Süleyman Soylu, Gara ehitlerinin ailelerini Belçika numaral bir telefondan arayp, Deyin ki Buralar bombalanmasn dediler. Ölümlerini de istismar etmeye çaltlar dedi. 24 Temmuz 2016da Mutan kardeinin düün konvoyuyla memleketi Mardine dönerken Diyarbakrn Lice ilçesinde yol kesen PKKl teröristlerce kaçrlan Gara ehitlerinden polis memuru Vedat Kayann babas eyhmus Kaya, Pençe Kartal-2 Harekatnn balamasnn ardndan Belçika, Almanya gibi birçok ülkeden tanmad kiiler tarafndan aranp, olunun devlet tarafndan öldürüldüü söylendii ifade etti.

BEN BU ALçAKLARIN SÖZÜNE KANMIYORUM

HDP binas önüne 5 Eylül 2019da gelerek olu Vedat için oturma eylemine katlan eyhmus Kaya, kendisini arayan kiilerin sözlerine kanmadn ifade ederek, öyle konutu: Cumhurbakanma, çileri Bakanma, Türkiye Büyük Millet Meclisi Bakanma ve devletime teekkür ediyorum. Olum 6 yldr terör örgütünün elindeydi. Alçaklar benim çocuumu ehit ettiler. Belçikadan, Almanyadan, dier ismini sayamadm birçok ülkeden beni arayp, Senin olunu devlet öldürmü. Devlet, jetlerle senin olunu bombardmana tutmu. Öldürmü dediler. Ben bu alçaklarn sözüne kanmyorum. Bunlar ehitlerimizin kannda boulacak. Bize çamur atmaya gerek yok. Biz onlar tanyoruz. HDP, PKK ayn snftaki insanlar. Bunlar utanmyor. Bunlar fitil fitil burunlarndan getireceiz. Güvenlik güçlerimiz, askerimiz, polisimiz bunlarn hakkndan gelecek. Benim olumun kan yerde kalmayacak. Ne mutlu bana ben ehit babasym. Bizi kandramazlar. 6 sene benim olum orada kald, bunlara kanmad. Kendi çizgisinden vazgeçmedi. Bak olum ehit oldu ve kendi toprana döndü.

BU YALANLARDAN ARTIK UTANMALILAR

eyhmus Kaya, Garada ehit edilenlerin bombalamada ölmediini ifade ederek, olunun cenazesi Malatyada kendisi ykadn ve vücundan sadece kurun izinin olduunu söyledi. Kaya, Ben Malatyada, olumun cenazesini ykadm. Kafasndan vurulmu. Bombalanm olsayd 10 parçaya ayrlrd. Bu yalanlardan artk utanmallar. Bunlar Kürt falan deil. Bunlar kimseyi temsil etmiyor. Herkesin bunu örenmesi lazm. Bunlar akttklar ehit kannda boulacak. Köeye skm. Hepsinin kökü kaznacak. Bunlar onlarn yanna kar kalmayacak. Ben HDP il binasnda yaklak 2 sene durdum. 9 çocuum vard. 8 çocuum kald. Her 8ini de feda edeceim. Olumun kan yerde kalmayacak. Ben devletimin yanndaym. Hiç kimsenin üphesi olmasn diye konutu.

Ana Sayfaya Git