Alçı’ya suç duyurusu

Ceza hukukçusu Turgay Özcan, bir televizyon programında, “Katil devlet” diyen yazar Nagehan Alçı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberler 01.10.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yazar Nagehan Alçnn, bir televizyon programndaki Devlet ayet katil devletse, ona sonuna kadar da katil devlet denir. 1994te Türkiye katil devlete sahipti eklinde sözleri üzerine ceza hukukçusu Turgay Özcan, Alç hakknda suç duyurusunda bulundu.

Aalayc ifadelerini yinelemitir

Alç için, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarn aalama ve halk kin ve dümanla tahrik suçlarndan Anadolu Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulunan Özcan, Nitekim gelen tepkiler üzerine de 30 Eylül 2019 tarihli Habertürkde yer alan köesinde de pimanlk gösterip geri adm atmad gibi, Türkiye Cumhuriyeti Devletine yönelik aalayc ifadelerini yinelemitir dedi.

Alçnn komik çabalarn hayretle seyretmekteyiz

Özcan dilekçesinde , Alçnn son dönemin popüler argüman olarak hakl haksz herkesin 15 Temmuz menfur darbe giriimine ve hain terör örgütü FETÖye atfta bulunup, kendini hakl çkarma gayretine ve bakn ben aslnda iktidar yanlsym mesaj vererek olaydan syrlacan zannettii komik çabalarn hayretle seyretmekteyiz ifadelerini kulland.

NAGEHAN ALçININ CEZALANDIRILMASI TALEP EDLD

Alç hakknda Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarn aalama ve halk kin ve dümanla tahrik suçlarndan soruturma balatlarak dava açlmas ve yarglama sonucu Alçnn cezalandrlmasn talep etti.

DEVLETMZ SAHPSZ DELDR

Hukukçu Turgay Özcan, Nagehan Alçnn canl yaynda sarf etmi olduu katil devlet konumasna ses çkarmayanlara kar, söylenecek tek bir söz var; Devletimiz sahipsiz deildir. Savclk makamna, bavurumuzu yaptk. Türk milleti adna, Savclk gerekeni yapacaktr diye konutu.

Ana Sayfaya Git