Aldatıldığını düşünmüş!

Eşini 14 kurşunla öldüren Dr. Mesut Issı "aldattığını düşündüğünü" polise aktarırken, duruşmada 41 Avukat'ın savunma yapmasına karşılık "baskı altındayım" diyerek savunma yapmadı.

Haberler 22.05.2019 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn isteiyle 19 Mays etkinliinde bir araya geldii, boanma davas süren ei doktor Mesut Iss tarafndan tabancayla 14 el ate edilerek, öldürülen avukat Müzeyyen Boylu Issy kaytl olduu baroya üye 41 meslekta özel vekil olarak savundu.

Koruma kararna ramen çocuklar için bir araya geldii eini öldüren Mesut Iss, mahkemede, u anda kendimi bask altnda hissettiim için savunma yapmayacam. Vereceiniz karara sayg duyuyorum diyerek, savunma yapmad.

Issnn savunma avukat Meslektalarm yarglama yapld srada iradesinin bask altna alnmasn salamlardr. Bu aamada müvekkilin beyanlarna ekleyecek husus yoktur. Takdir mahkemenindir diye konutu.

Iss savclkta, aldatldn düündüü için eiyle tarttn ve öfkelenip, silahn atelediini öne sürerken, Mahkeme heyeti, Mesut Issnn, tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçlarndan tutuklanmasna karar verdi.

GÖRGÜ TANII OLAY ANINI ANLATTI

Olaya tank olan kafede çalan irin Ergünlü, yaadklarn anlatt. Sesler üzerine çalt kafeden dar çktn belirten Ergünlü, Mesut Issnn, kendisine de tabanca dorultup, içeri girmesini söylediini iddia etti.

VURULDUU YERDE ANILDI

Diyarbakrda faaliyet gösteren çeitli sivil toplum kurulu temsilcileri, Issy, vurulduu yerde and. çounluu kadnlarn oluturduu kalabalk, kadna yönelik iddetin önlenmesine yönelik yasalarn hayata geçirilmesini istedi.

HABER MERKEZ

Merkez Kayapnar ilçesinde çocuklarnn isteiyle 19 Mays etkinliinde bir araya geldii, boanma davas süren ei doktor Mesut Iss (45) tarafndan tabancayla 14 el ate edilerek, öldürülen avukat Müzeyyen Boylu Issy (43), kaytl olduu baroya üye 41 meslekta özel vekil olarak savundu. Koruma kararna ramen çocuklar için bir araya geldii eini öldüren Mesut Iss, mahkemede, u anda kendimi bask altnda hissettiim için savunma yapmayacam. Vereceiniz karara sayg duyuyorum diyerek, savunma yapmad.

Avukat Müzeyyen Boylu Issnn çocuklar, 19 Mays Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayram dolaysyla pazar günü krete düzenlenen etkinlie, babalarnn da katlmasn istedi. Müzeyyen Boylu Iss, çocuklarnn istei üzerine yaklak 1,5 yl önce iddetli geçimsizlik nedeniyle boanma davas açp, ayr yaad ve rahatsz edildii için de koruma karar aldrd ei doktor Mesut Issy etkinlie davet etti. Katldklar etkinlik sonras Iss çifti, çocuklarnn da bulunduu otomobilde tartmaya balad. Mesut Iss, bir süre sonra otomobilini saa çekip, eini dar çkard ve belinden çkard tabancasyla 14 el ate açt. Avukat Müzeyyen Boylu Iss, olay yerinde yaamn yitirdi. Hastanede yaplan otopsinin ardndan Müzeyyen Boylu Issnn cenazesi, çnar ilçesine bal krsal ükürlü Mahallesinde gözyalaryla topraa verildi.

ALDATILDIINI DÜÜNMÜ

Polis merkezine gidip, teslim olan doktor Mesut Iss ise savclkta, aldatldn düündüü için eiyle tarttn ve öfkelenip, silahn atelediini öne sürdü. Iss, dün emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye gönderildi.

41 MESLEKTAI, ÖZEL VEKL OLDU

Diyarbakr Baro Bakan Cihan Aydn ile beraberindeki 40 avukat, öldürülen baro üyesi Müzeyyen Boylu Issnn davasna müdahil olmak için dün durumaya katlmak istedi. Mahkeme bakan, vekaletnameleri ve konuya ilikin beyanlar bulunmad için bu talebi reddetti. Bunun üzerine Bakan Aydn ve avukatlar, Müzeyyen Boylu Issnn özel vekilleri olarak mahkeme salonunda yerini ald.

VERECENZ KARARA SAYGI DUYUYORUM

Mesut Iss, mahkemede, kendisini bask altnda hissettii için savunma yapmayacan söyledi. Iss, Savclktaki ifadem dorudur, tekrar ederim. Ayrca Aile Mahkemesinde verdiim ifademi de aynen tekrar ederim. u anda kendimi bask altnda hissettiim için savunma yapmayacam. Vereceiniz karara sayg duyuyorum dedi.

Mesut Issnn avukat Kutbettin Odaba ise Meslektalarm yarglama yapld srada iradesinin bask altna alnmasn salamlardr. Bu aamada müvekkilin beyanlarna ekleyecek husus yoktur. Takdir mahkemenindir diye konutu. Baro Bakan Cihan Aydn ise Mesut Issnn ifade vermemesini kabul etmediklerini ve suçun hafifletilmesi için ortaya atlan iddia olduunu söyledi.

Mahkeme heyeti, Mesut Issnn, tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçlarndan tutuklanmasna karar verdi.

GÖRGÜ TANII OLAY ANINI ANLATTI

Olaya tank olan kafede çalan irin Ergünlü (18), yaadklarn anlatt. Sesler üzerine çalt kafeden dar çktn belirten Ergünlü, Mesut Issnn, kendisine de tabanca dorultup, içeri girmesini söylediini savundu. Ergünlü, unlar söyledi:

Silah seslerini duyar duymaz darya çktm. Birinin kaçmaya çaltn gördüm. Beyaz bir arabas vard. Beni gördüünde silah çekti, çeriye gir dedi. çeriye girdim, adam arabaya bindi. çocuklarna kzd. çocuu Anne diye bard. çocuun, annesini gözlerinin önünde vurdu. çeriye girdikten sonra kap sesi geldi, aracyla gittiini gördüm. Sonra çkp, olay yerine gidip, baktmda kadn yerde yatyordu. Diz çökmü vaziyetteydi. Polis ve salk ekiplerine haber verdik. Polisler ifademe bavurdu. Saldrgann doktor olduunu örendim. Kadn kaçmaya çalm, doktor çelme takarak durdurup, silahla ate etmi.

Öte yandan Mesut Issnn ateledii tabancadan çkan ve hedef olduu Müzeyyen Boylu Issdan seken 2 kurunun, duvarda iz oluturduu görüldü.

MÜZEYYEN AVUKAT, VURULDUU YERDE ANILDI

Diyarbakrda faaliyet gösteren çeitli sivil toplum kurulu temsilcileri, Issy, vurulduu yerde and. çounluu kadnlarn oluturduu kalabalk, ellerinde dövizlerle kadna yönelik iddete tepki gösterdi. Burada kalabalk adna açklama yapan Adalet Kaya, kadna yönelik iddetin önlenmesine yönelik yasalarn hayata geçirilmesini istedi. Kaya, unlar söyledi:

Yüz yllardr süren kadn kym ile mücadele etmi ve hatta bu uurda yaamn feda etmi tüm kadnlarn kazanmlarn sahiplenerek, Müzeyyen Boylunun katledilmesinin üzüntüsü ile davann takipçisi olacamz ve vahice bu cinayeti ileyen erkein en ar ceza ile cezalandrlmas için mücadele edeceimizi belirtiyoruz. Yasalarn ve uluslararas sözleme hükümlerinin tam olarak kadn koruyacak bir deiim, dönüüm ve uygulamaya geçene kadar bu mücadelemizi yükselteceiz.

Açklamann ardndan bir süre oturma eylemi yapan kalabalk, ardndan dald.

Ana Sayfaya Git