Alimler davet dili buluşması

Batman'da "Davet Dili" temasıyla çok sayıda İslam âliminin katılacağı 'Uluslararası 10'uncu Din Görevlileri Sempozyumu' düzenlenecek.

Haberler 17.10.2019 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda kamu kurumlar ile baz STKlar tarafndan çok sayda slam liminin katlmyla Uluslararas 10uncu Din Görevlileri Sempozyumu düzenlenecei bildirildi.

Batman Üniversitesi slami limler Fakültesi Dekan Profesör Doktor emsettin Dursun, konuya ilikin kentteki yerel ve ulusal basn mensuplarna bilgiler aktard. 18 Ekim Cuma günü balayacak sempozyumun 19 Ekimde son bulacan belirten Dursun, sempozyumun protokol konumalarnn ardndan 4 oturum eklinde gerçekleeceini ifade etti.

Dursun, Dünya slam limler Birlii Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyeddin Karadai, Kudüs eski Müftüsü krime Sabri, slam Düünce Enstitüsü Bakan Prof. Dr. Mehmet Görmez ve çok sayda yurt içi ve yurt dndan lim ve akademisyenin sempozyuma katlacan kaydetti.

DN GÖREVLLER SEMPOZYUMU

Dursun, Uluslararas 10uncu Din Görevlileri Sempozyumu Davet Dili balyla 18-19 Ekim 2019 tarihlerinde Batman Kültür ve Turizm l Müdürlüünde gerçekletirilecektir. Batman Valilii ev sahipliinde icra edilecek sempozyumda, hem din hizmetleri hem de eitim sürecindeki tebli ve davet dili konusu enine boyuna masaya yatrlacaktr. Her yl geleneksel olarak düzenlenen uluslararas sempozyum, ÖNDER mam Hatipliler Dernei, Batman Üniversitesi slami limler Fakültesi, Batman l Müftülüü, Yunus Emre Cami Vakf ve Medrese Alimleri Vakf tarafndan organize edilmektedir. dedi.

18 Ekim Cuma günü balayacak olan sempozyumun açl konumasn Diyanet leri eski Bakan ve slam Düünce Enstitüsü Vakf Bakan Prof. Dr. Mehmet Görmezin yapacan aktaran Dursun, Ardndan moderatörlüünü Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. brahim Özcoarn yapaca ilk oturumda Milli Eitim Bakanl Hayat Boyu Öretim Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül Toplumun Deiim ve Dönüüm Sürecinin Temel Dinamikleri Eitimcilere Yönelik Din ve Davet Dili balkl bildirisini sunacak. Gençlik ve Spor Bakanl Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topolu Günümüzde Gençlerle letiim konusunu anlatacak. Milli Eitim Bakanl Din Öretimi Genel Müdürü Nazif Ylmaz da Davette Gönül nsan ve Gönül Dili Faktörü balkl konumasn yapacak. Oturumda son olarak Diyanet leri Bakanl Cami Hizmetleri Bakan Dr. Neet Bodur, Mabedin Gölgesinde Yaamak adl tebliini sunacak. diye konutu.

YABANCI ALMLER DE KATILACAK

Yabanc konuklarn tebli sunacaklarn vurgulayan Dursun, konumasna öyle devam etti: Öleden sonra gerçekletirilecek ve oturum bakanln Yldrm Beyazt Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Halil çiçekin yapaca ikinci oturumda da ayn konuya yabanc konuklarn da katlmyla devam edilecek. Dünya Müslüman limler Birlii Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyeddin Karadai, Kudüs eski Müftüsü ve Mescidi Aksa Katibi krime Sabri de konumac olacak. Medrese limleri Vakf (MEDAV) Genel Bakan Muhammed Tayyip Elçi, Konyadan lim Adam Muhammed Salih Ekincinin katlaca oturumda Kudüste Davet çalmalar, Hazreti Lokmann Davet ve Eitim Metodu gibi balklar ele alnacak.

Sempozyumda arlkl olarak gençler ve davet üzerinde durulacan vurgulayan Dursun, Programn ikinci gününde ise e zamanl olarak 3 ayr salonda 12 oturum gerçekletirilecek. Din görevlileri ve akademisyenlerin katlmyla icra edilecek oturumlarda teori ve uygulamada davet dili, farkl toplumsal katmanlara yönelik iletiim ve davet dili, davette beden dili, bir davet metodu olarak güzel ahlak, musiki, sinema ve sosyal medyada davet dili, geçmiten günümüze davet diline örnek ahsiyetleri ana balklar altnda davete ilikin pek çok konu ele alnacak. Özellikle gençlere yönelik çalmalarn aktarlaca sempozyumda balklardan bazlar unlar: Z Nesli ve Davet Metodu, Muasr Davet Dili Nasl Olmaldr? Gençlerin Geliim Özellikleri: Dini Nasl Anlatmalyz? Gençlerin Din Görevlilerine Bak ve Din Görevlilerinden Beklentileri, Hazreti Peygamberin çocuk ve Gençlerle letiiminin Psikolojik Temelleri, Gençlerle Gönül Dili. Sempozyumda, bütün toplumsal katmanlara yönelik olarak nasl bir dil kullanmamz gerektiini, iin uzman hocalarmzdan dinleyeceiz. fadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git