Almanya: Otellerden çıkmayın, İsrail: Personel takviyesi yapın

19 Mart Cumartesi günü İstanbul’un en işlek caddesi İstiklal Caddesi’nde meydana gelen canlı bomba saldırısından sonra Almanya ve İsrail, Türkiye’de bulunan vatandaşlarını ‘otellerinden çıkmamaları’ konusunda ikinci kez uyardı.

Haberler 20.03.2016 - 11:40 Son Güncelleme : 20.03.2016 - 11:40

İstiklal Caddesinde yaşanan canlı bomba saldırısında sonra Almanya Dışişleri Bakanlığı, İstanbulda bulunan vatandaşlarını otellerinden çıkmamaları konusunda uyarırken, saldırıda 3 vatandaşı hayatını kaybeden 11 vatandaşı da yaralanan İsrail, İstanbul Başkonsolosluğuna Personeli takviye edin talimatı verdi.

Terör saldırısı olabileceği istihbaratı aldıkları için temsilcilikleri ve okullarını kapatan Almanya, İstanbul İstiklal Caddesinde dün sabahki canlı bombalı saldırı sonrasında Türkiyedeki vatandaşlarını bir kez daha uyardı.

Almanya Dışişleri Bakanlığının internet sayfasında yer alan uyarıda, İstanbulda bulunan vatandaşların öncelikle otellerinden dışarı çıkmamaları ve medyadan ve Dışişleri Bakanlığının internet sayfasından gelişmeleri takip etmeleri tavsiye edilir denildi. Ülke genelinde Kürtlerin Nevruzu kutladığı dönemde terör saldırıları olabileceğinin öngörüldüğü belirtildi. Hürriyette yer alan açıklamada daha önce yapılan, eğer acil bir durum yoksa, Diyarbakır, Mardin, Cizre, Silopi, İdil, Yüksekova ve Nusaybine gidilmemesi yönündeki uyarı tekrarlandı.

PERSONELİ ARTTIRIN, YARALILARI GETİRİN

İstanbuldaki patlamada 3 İsraillinin ölmesi, 11inin de yaralanması üzerine İsrail Dışişleri Bakanlığı dün acilen toplandı. İsrail Başbakan Binyamin Netanyahuya gelişmelerle ilgili sürekli bilgi verildi. Netanyahu, İsrailin İstanbul Başkonsolosluğundaki personel sayısının takviye edilmesi, yaralıların getirilmesi talimatı verdi.

MÜSTEŞAR GELECEK

Saldırının 14 kişilik İsrailli turist kafilesine yapıldığını yazan İsrail gazetesi Haaretzin haberine göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABDde bulunan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Dore Goldun ziyaretini kesip İstanbula geleceğini açıkladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır