Almanya'da PKK gösterisi

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen bir festivalde, Almanya'da yasak olmasına rağmen PKK'nın lideri Öcalan'ın posterleri açıldı, üzerinde, Özgür Öcalan yazan bir pankart uçakla kent semalarında dolaştırıldı.

Haberler 17.09.2017 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Almanyann Köln kentinde, Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM) tarafndan 25. Uluslararas Kürt Festivali düzenlendi. Ren Nehri kenarnda bulunan Deutzer Werft Meydanndaki etkinlik, PKKnn mralda hükümlü bulunan lideri Öcalan lehine bir propaganda çalmasna dönütü. Etkinlik srasnda Almanyada yasak olmasna ramen Öcalan posterlerinin çokluu dikkati çekti. Konumalarn yapld sahnede de yine büyük bir Abdullah Öcalan posteri yer ald. Almanyann deiik kentlerinden ve Almanyaya yakn ülkelerden gelen katlmclar sk sk Öcalan lehine slogan att.

GEçTMZ YIL ZN VERLMEMT

Mitingin yapld alanda drone ile çekim, stant açmak ve yiyecek-içecek sat yasakt. Festivali düzenleyen NAV-DEM, Alman iç istihbarat Anayasay Koruma Tekilat tarafndan PKK ile balantl kurulularn çat örgütü olarak nitelendiriliyor. Geleneksel olarak düzenlenen festival geçtiimiz yl Köln polisinin Türkiyedeki gerginliin Almanyaya yansyabileceine yönelik güvenlik endieleri nedeniyle iptal edilmiti.

Ana Sayfaya Git