Almanya'daki annenin mesaj

PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen anneler, Almanya'da, terör örgütü PKK tarafından 2019 yılının kasım ayında kaçırılan Nilüfer T'nin (20), annesi Maide T. ile görüntülü bir konuşma gerçekleştirdi. Duygusal anların yaşandığı konuşmada, birbirlerine destek olan anneler gözyaşlarını tutamadı.

Haberler 12.05.2020 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr il binas önündeki eylemlerinin 253nci gününde çocuklarnn bulunmasn isteyen anneler, terör örgütü PKK tarafndan Almanyada kaçrlan kz Nilüfer için Federal Meclisinin önünde eylem yapan Maide T. ile görüntülü bir konuma gerçekletirdiler. Vanda, 5 yl önce lise örencisiyken kaçrlan olu Baran (21) için eylemini sürdüren Solmaz Örünç, görüntülü konumada Maide T.nin anneler gününü kutlayarak ayn acy paylatklarn söyledi.

ANNELER, GÖZYALARINA HAKM OLAMADILAR

Diyarbakr annelerini gören Maide T. gözyalarna hakim olamad. Anneler Gününü Kzm beni arar diye bekleyerek geçirdim diyen Maide T., öyle konutu:

Allah hiçbir anneyi evladyla snamasn, hiçbir anneye aclar yaatmasn, çok zor bir durum. nallah hepimizin aclar son bulur. Hiçbir annenin cierinin yanmasn istemiyorum. Bu acy tarif etmek çok zor. Benim artk organlarm çürüdü, o kadar çok üzülüyorum. Anneler Günü ayn zamanda benim doum günümdü. Dedim belki kzm hem doum günüm hem de Anneler Günü diye beni arar. Bekledim, aramad.

EVLATLARIMIZI GER ALACAIZ, BZ KANACAIZ

Solmaz Örünç ise, nallah evlatlarmz geri alacaz, çocuklarmz onlarn elinden kurtaracaz ve biz kanacaz dedi.

Dier anneler de telefonu alarak tek tek Maide T. ile konuup karlkl birbirlerine destek olduklarn söylediler.

Ana Sayfaya Git