Almanya'daki gelin, Diyarbakır'daki düğününe 'görüntülü' katıldı

DİYARBAKIR'da yaşayan, ikisi de Suriyeli Dilxweş Osman (21) ve Wane İbrahim (18), evlenmeye karar verdi; ancak bu süreçte genç kız, ailesiyle Almanya'nın Münih kentine gitti. Düğün için hazırlıklarını tamamlayan Osman, genç kız Türkiye'ye gelemeyince, düğünü gelinsiz yaptı. Düğününde gelin olmadan oynayan damat Osman, Almanya'da gelinlik giyen Wane ile cep telefonundan görüntülü konuştu.

Haberler 17.05.2018 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ülkesindeki iç savatan kaçarak, ailesiyle birlikte 2013 ylnda Diyarbakra gelen, Suriyenin Kaml nüfusuna kaytl Dilxwe Osman, yaamn Türkiyede sürdürmeye balad. Osman, akrabas olan ve ailesiyle beraber Diyarbakra yerleen Wane brahim ile görümeye balad. Yaklak 3 yl boyunca ilikilerini sürdüren çift, evlenmeye karar verdi; ancak bu süreçte genç kz, ailesiyle Almanyann Münih kentine gitti. Suriyeli çift, evlilik tarihlerinin yaklamasna ramen bir araya gelemedi. Düün için hazrlklarn tamamlayan Osman, genç kz Türkiyeye gelemeyince, merkez Balar ilçesinde düünü gelinsiz yapt.

GELN ALMAYADA

Düünün gerçekletirildii mekanda, gelin ile damadn salona indii asansörden tek bana inen Dilxwe Osman, kendisini karlayanlarla halay çekti. Düün srasnda Münihte olan Wane brahim ise gelinliini giyerek, salona cep telefonu araclyla görüntülü baland. Telefonda görüntülü konuan çift, en ksa sürede kavumay ümit ettiklerini söyledi.

GELNSZ DÜÜN

Düünü tek bana yapmak zorunda kalan Dilxwe Osman, Resmi bir düün yapmasaydk bir araya gelemeyecektik. Yaklak 3 yldr görüüp, birbirimizi seviyorduk. Arkadalarm, akrabalarm Diyarbakr bu yüzden düünü burada yaptk. Almanyada düün yapmayalm, diye düündük; ama imdi Almanyaya gidip, orada da düün yapacaz. O zaman daha çok mutlu olacam. Ben de istiyordum bugün, burada o da olsun. Ailem ve arkadalarm, hepsi burada. Bu yüzden düünü burada yaptk dedi.

Gelinsiz düüne katlan yabanc misafirler ise aknlk yaarken, bir süre sonra durumun kendilerine anlatlmas üzerine, elenceye katlp, damatla beraber halay çekti.

Ana Sayfaya Git