Alparslan Kuytul'a 9 yıl hapis istemiyle yeni dava

Adana’da kapatılan Furkan Vakfı’nın tutuklu kurucusu Alparslan Kuytul hakkında, ‘terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerinin hüviyetlerini açıklama ve bu yolla hedef gösterme’ suçundan 9 yıl hapis cezası istemiyle yeni bir dava daha açıldı.

Haberler 10.06.2022 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

insan Koray Sarsaçlnn geçen yl 8 Eylülde 4 kii tarafndan kaçrlp, 13 gün sonra serbest braklmasna ilikin açlan davada tutuklanarak Ardaki Patnos L Tipi Kapal Cezaevine gönderilen Alparslan Kuytul hakknda, sosyal medyada paylat video nedeniyle yeni bir dava daha açld. Kuytulun 15 Kasm 2020de sosyal medyada paylat 14 dakika 6 saniyelik videoda terörle mücadelede görev alm kamu görevlilerinin hüviyetlerini açklama ve bu yolla hedef gösterme suçunu ilediini tespit eden savclk, 9 yla kadar hapis cezas istemiyle iddianame hazrlad. ddianame, Adana 11. Ar Ceza Mahkemesi tarafndan kabul edildi.

Paylat videoda Kuytulun, bir ar ceza mahkemesi hakimi, bir terör savcs ve bir sulh ceza mahkemesi hakimini deifre ettiinin belirtildii iddianamede, Terörle mücadelede görev yapan personelin kendilerinin ve ailelerinin yaam ve vücut bütünlüklerinin yannda, dolayl olarak da olsa devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüünün korunmasnn da kabul edilmesi gerekmektedir. Bu dorultuda terörle mücadelede görev yapan personelin kimliklerini kural olarak basn ve yayn faaliyetlerinin konusunu tekil etmemesi gerektii ifade edilebilir denildi.

ZNCRLEME SUç HÜKÜMLERNCE CEZALANDIRILMASI TALEP EDLD

Terörle Mücadele Kanununun 6nc maddesinin, sim ve kimlik belirterek veya belirtmeyerek kime yönelik olduunun anlalmasn salayacak surette kiilere kar terör örgütleri tarafndan suç ileneceini veya terörle mücadelede görev alm kamu görevlilerinin hüviyetlerini açklayanlar veya yaynlayanlar veya bu yolla kiileri hedef gösterenler bir yldan üç yla kadar hapis cezas ile cezalandrlr eklindeki hükmüne yer verilen iddianamede, u ifadeler kullanld:

Alparslan Kuytula ait hesaplardan, üçüncü kiilere açk herkesçe görülebilecek ekilde yaynlanan video ile sann konuma tarihinde veya öncesinde terörle mücadelede görev alm hakim ve savclarn hüviyetlerini ve görevlerini açklayp yaynlayarak deifre ettii, bu ekilde üzerine atl terörle mücadelede görev alm kamu görevlilerinin hüviyetlerini açklama ve bu yolla hedef gösterme suçunu birden fazla kiiye kar iledii anlaldndan zincirleme suç hükümlerince cezalandrlmas talep olunur.

Suçlamalar kabul etmedii yönünde ifade veren Kuytulun yarglanmasna ileriki günlerde balanacak.

Ana Sayfaya Git