Alparslan Kuytul'un gözaltı süresi uzatıldı

Adana'da, 3 Mayıs gecesi yanındaki kalabalık grup ile sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ederek 22 camide toplanmaya çalıştığı suçlamasıyla gözaltına alınan Furkan Vakfı kurucu eski başkanı Alparslan Kuytul'un gözaltı süresi uzatıldı. Sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilen Kuytul, yeniden emniyete götürüldü.

Haberler 07.05.2021 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üç yl önce düzenlenen operasyon sonras Adana 5. Asliye Hukuk Mahkemesinin ihtiyati tedbir karar ile kurulu amaçlarna aykr faaliyetlerinden dolay kayyum atad Furkan Eitim ve Hizmet Vakfnn kurucusu Alparslan Kuytulun, tikaf yapacaz, buyursunlar engel olsunlar açklamasnn ardndan 2 Mays akam Gaziantepte 3 camide 76 kii topland. mam ve müezzinler, bu kiilerden camilerden çkmalarn istedi ancak olumsuz yant ald. hbar üzerine camilere polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, camilerden çkmamak için direnen ve devlete kar sivil itaatsizlik balattn söyleyen kiileri dar çkarp, gözaltna ald.

EGM: PROVOKASYON GRM

Olayla ilgili Emniyet Genel Müdürlüünden yaplan açklamada, Furkan Eitim ve Hizmet Vakfna daha önceden Silahl terör örgütlerini övme gerekçesiyle kayyum atand ve hakkndaki kapatma davasnn devam ettii belirtildi. Vakfn eski yöneticisi Alparslan Kuytul ve taraftarlarnn itikaf ibadetini bahane ederek provokasyon yapmaya çalt ifade edilen açklamada Furkan Eitim ve Hizmet Vakfnn eski yöneticisi Alparslan Kuytul ve yandalar tarafndan itikaf ibadeti bahane edilerek bir provokasyon giriiminde bulunulduu ortadadr. Meydana gelen olayn istismar üzerinden tahrik etme amac tad açk ve nettir denildi.

GAZANTEP EMNYET MÜDÜRÜ EMEKLLN STED

Yaananlarn ardndan Gaziantep l Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, emekliliini istedi. Zeybek, yapt açklamada Türk Polis Tekilatnn ypratlmamas adna, emrimdeki personelin bu hatal eyleminin etik sorumluluuyla, yaklak 37 yldr büyük bir evk ve her bir meslektam gibi özveriyle görev yaptm Emniyet Tekilatndan 04.05.2021 günü emekliliimi istemi bulunmaktaym. Beni dört ilin l Emniyet Müdürlüüne layk görüp emanet eden devlet büyüklerime, birlikte görev yapmaktan onur duyduum adli, askeri ve mülki erkan ile tüm meslektalarma, bu zorlu meslek yaantm boyunca daima destek ve fedakarlklaryla yanmda olan eim ve evlatlarma, her eyin en iyisine layk yüce milletimize ükranlarm sunuyorum ifadelerini kulland.

YAKLAIK 400 K GÖZALTINA ALINDI

Gaziantepte yaananlardan bir gün sonra bu kez Adanada, 3 Mays gecesi Alparslan Kuytul ve yanndaki kalabalk grup da sokaa çkma kstlamasn ihlal edip dar çkarak 22 camide toplanmaya çalt. Polis ekipleri Kuytul ve yanndakileri evlerine dönmesi konusunda uyard. Ancak uyarlar dikkate almayan Kuytul ile yaklak 400 kii, polis tarafndan gözaltna alnd.

Ana Sayfaya Git