Alt yapı istiyoruz

Çelikevler mahallesi sakinleri alt yapı yokluğu nedeniyle köy kent yaşamına mahkum olurken, kokudan kapı ve pencerelerini açmıyorlar. Salgın hastalıklardan korkan mahalle sakinleri, çözüm istiyor.

Haberler 18.06.2019 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Yeniehir ilçesi çelikevler Mahallesinde ikamet eden vatandalar kanalizasyon sistemi olmad için salgn hastalk riskiyle kar karya kaldklarn söyledi. Mahalleyi saran lam sularnn içinde oynayan çocuklarnn hastalanmasndan korkan mahalleliler, yetkililerin 7 yldr devam eden bu soruna çözüm bulmasn istiyor.

Diyarbakn merkez Yeniehir ilçesine bal çelikevler Mahallesinde yaayan vatandalar, 7 yldr kanalizasyon sistemi olmad için lam sular arasnda yaam mücadelesi veriyor. Ekmek yaptklar yerde de bulunan su nedeniyle çocuklarn sürekli hastaneye götürdüklerini, yaz aylarnda mahallenin yaanmaz hale geldiini belirten vatandalar, kap ve pencerelerini sürekli kapal tutuyor. çocuklar mahallede top sahas ve yeil alan olmad için hayvan pislikleri ve lam sular arasnda top oynamak zorunda kalyor.

Hayvanlarnn bu sudan içtiini ve çocuklarn sürekli suyla oynadn ifade eden vatandalar, salgn hastalktan korktuklarn ifade etti. Ektikleri ürünlere bile lam sularnn bulatn dile getiren vatandalar, yetkililerin bu soruna çözüm bulmasn istiyor.

Yetkililer bir hafta gelip burada yaasnlar bizi anlarlar

Mahallenin yol ve kanalizasyonunun olmadn anlatan Ahmet Kaya, çocuklarmz perian. Her yer çamur. Kokudan, hastalktan çocuklar ayda bir hastaneye götürüyoruz. Bu pis sularla oynuyorlar, çplak ayakla geziyorlar. Biz gördüümüz zaman uyaryoruz ama sürekli çocuklarn banda olamyoruz. Tavuklarmz, ineklerimiz bu sudan içiyorlar. Onlarn yumurtasndan, sütünden, ektiimiz domatesten, biberden hastalk kapmalarndan korkuyoruz. Yetkili kurumlara çarmz, yetkili kiiler kimlerse soruna çözüm bulamyorlar ise gelsinler burada bir hafta yaasnlar. Bunu görsünler ki, yapsnlar dedi.

Kap ve pencerelerimizi sürekli kapal tutuyoruz

Kokudan dolay kap ve pencerelerini sürekli kapal tuttuklarn kaydeden Mehmet Yldrm yllardr bu sknty çektiklerini dile getirdi. Yldrm, Bizi bu pislikten kurtarsnlar. Hepsi hastalktr ve çocuklar buralarda top oynuyorlar. Yetkili kurumlardan ricamz bize yardmc olup bizi bu pislikten kurtarsnlar. Kanalizasyon ve yollarmz yaparlarsa yetkililere minnettar kalrz diye konutu.

Suriyeli vatandalar bizden daha iyi yayorlar

Mahalle sakinlerinden Mehmet çiçek de, bulunduklar ortamn hiç yaanlr bir tarafnn olmadn belirterek unlar söyledi:

Burada alt yapnn yaplmasn ve bizler ile mahalle sakinlerine insanca bir yaam ortam yaplmasn istiyoruz. Evimiz burada ama oturamyoruz. Kokudan evlerimize bile giremiyoruz. Her taraf sinek ve pislik içerisinde. Suriyeli vatandalar bizden daha iyi yayorlar, hiç olmasa onlar kamplarda kalyor. Ama biz evlerimizde pis kokudan dolay kalamyoruz. Yetkili kurumlardan çözüm istiyoruz. Bu çözümsüzlük olamaz. Burada insanlar yayor. Fakat bu durumda hayvanlarmz bile kalamyor. Bu sorun yaplacak ve çözülecek bir sorundur. Bir an önce bunun çözümünü istiyoruz.

Ana Sayfaya Git