Altaç’tan 6-7 Ekim olayları açıklaması

Anadolu Aslanları (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç, 6-7 Ekim olaylarının yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, izinsiz gösterilerin en fazla zarar verdiği kentlerin başında Diyarbakır’ın geldiğini belirterek, “Bölgede tam bir kaos oluşturmak istediler” dedi.

Haberler 07.10.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ASKON Diyarbakr ube Bakan Aydn Altaç, 6-7 Ekim olaylarnn yldönümü nedeniyle yazl açklama yapt. 6-7 Ekim olaylarnda yaananlarn 15 Temmuz darbe kalkmasnn bir halkas olduunu belirten Altaç, 6-7 Ekim olaylar ile bölgede tam bir kaos ortam oluturulmak istendiini ifade etti. 6-7 Ekim olaylarnda iddet gösterilerine katlanlarn, kendilerinden farkl düünen insanlara ve i yerlerine saldrdn anlatan Altaç, zinsiz gösterilerde en fazla zarar gören illerin banda Diyarbakr geliyor. Bu olaylara da Diyarbakr üzerinden büyük oyunlar oynand. Bu ac olaylarda Yasin Börünün ahsnda birçok insanmz vahice katledildi. Özellikle Diyarbakrda çok ac hadiseler yaand. Halkmz teröre hiçbir zaman müsaade etmedi ve bundan sonraki süreçte de müsaade etmeyecek. 6-7 Ekim olaylar anlk gelien deil planl bir eylem oldu ve ar sonuçlar oldu. Yaanan iddet olaylarn da öldürülen insanlarn hepsi de Kürt idi. Yaananlar Kürtlerin inançlarna ve deerlerine yönelik bir bastrma hareketiydi dedi.

HALKIMIZ TERÖRÜN GERçEK YÜZÜNÜ GÖRDÜ

6-7 Ekim olaylarnn bölgede halka yönelik önemli bir ders olduunu ve bundan sonra insanlarn terörün gerçek yüzünü gördüünü dile getiren Altaç, unlar kaydetti:

Halkmz nasl ki 15 Temmuzda Türkiyedeki darbe giriimi birliktelik ruhunun kazanmasn gerçekletirdiyse 6-7 Ekim olaylarnda da gerçeklerin farkn vard ve bunlara prim vermedi. Bunun nedeni de geçmite yaanan ac tecrübeydi. Milletin bu yanllar görerek devletin yannda olduunu gösterdi. Bir kez daha bu olaylarda yaamn yitirenlere Allahtan rahmet ailelerine sabr ve metanet diliyorum.

Ana Sayfaya Git