Altan cezası onandı

Hakkındaki 1 yıl 3 ay hapis cezası istinaf mahkemesince onanan Altan Tan “En az bir yıl sürmesi beklenen karar 35 gün içinde çıktı, bu durum belli bir kesimin büyük bir gayret içinde olduğunu gösteriyor”

Haberler 16.06.2022 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr eski Milletvekili Altan Tana katld bir televizyon programndaki konumas nedeniyle PKK propagandas yapt gerekçesiyle verilen 1 yl 3 aylk hapis cezas Ankara Bölge dare Mahkemesi tarafndan onand.

Karara tepki gösteren Altan Tan, basna u açklamay yapt

KARARIN ONANMASI

Programda Hulki Cevizolu bana saygsz ve terbiyesizce saldrlarda bulundu. Defalarca, iddet ve teröre kar olduumu ve demokratik mücadele yollarndan baka yolu benimsemediimi söylememe ramen yaynda beni PKK propagandas yapmakla suçlad. Ankara 21. Ar Ceza Mahkemesi hakkmda dava açt ve hemen birkaç ay zarfnda davay sonlandrd. Mahkeme yasal süreleri bile deerlendirmezken, biz de karar stinaf Mahkemesine tadk. Burada da normalde en az bir yl sürmesi beklenen karar 35 gün içinde onand. Gerekçeli karar da yazlmad. imdi Yargtay yolu kald. Bu durum belli bir kesimin büyük bir gayret içinde olduunu gösteriyor.

Ana Sayfaya Git