Altan Tan: Kürtler PKK'nın oyununa gelmedi

‘Hendek döneminde Kürtler sokağa çıkmadılar ve oyun bozuldu’ diyen HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, “Türkiye’nin batısında da bu iş yapılmak istendi. Çok şükür, Kürdü ile Laz’ı, Çerkez’i ile Türkiye bu oyuna gelmedi” dedi.

Haberler 10.01.2017 - 08:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin Arap Bahar hareketi sonras bölgede takip ettii politikalardan sonra içte ve dta teröre maruz brakldn belirten HDP Milletvekili Altan Tan, 2011 ylna kadar Ak Parti ve Sayn Erdoan destekleyen Amerika, ngiltere, Avrupa Birliinin dier ülkeleri dost olan Suriye, Irak ve Rusya bunlarla bütün ilikilerimiz niye bozuldu? Bugün geldiimiz noktann sebebi; özelliklede Suriye politikas bunun son noktas oldu. Ondan önce Filistin ve srail meselesi var. Msr var Libya meseleleri var. Kürt meselesi var. Bu sorunlarn en belirginletii nokta Suriye politikasdr. Bu Amerika, ngiltere, Avrupa Birlii, Rusya ve ran açsndan da böyledir. Bu olaylar derinlemesine incelerseniz A devletinin istihbaratn görürsünüz. Bir baka olaya girerseniz B devletinin istihbarat örgütünü görürsünüz. uan Türkiyede yaplmak istenen Ak Partiyi ve Türkiyeyi kendi siyasetlerine, hedeflerine raz etmektir. Neticede Türkiyeyi bir eylere raz etmeye çalyorlar. Türkiye halk ise buna tepki veriyor. Türkiyede ciddi bir kesim Ak Partiye destek veriyor. Geri kalan kesim ise Ak Partiye ciddi bir ekilde muhalefet ediyor. Ama hiç kimse Türkiyenin iç savaa teröre kurban gitmesini de istemiyor dedi.

TÜRKYE HALKLARI ç SAVA PLANINI BOZDU

Türkiyeyi kendi siyasetlerine raz etmek isteyen ülkelerin iki yol izledii tespitinde bulunan Tan, Bu güçler iktidar düürmek için bir iç sava, iki darbe yolunu denedi. Bu halk AK Partiyi destekleyeni ve desteklemeyeni ile bu kaosu istemiyor. Burada sorun darbeden mi, kaostan m yanasn. Yoksa Sayn Erdoan ve AK Partiden mi yanasn. Bu yaman çeliki yaplmasn. Baz odaklar srarla iç sava çkartmak istiyor. Bu sava ilk önce Kürtler bozdu. Hendek döneminde sokaa çkmadlar ve oyun bozuldu. Arkasndan da Türkiyenin batsnda bu i yaplmak istendi. çok ükür Kürdü ile Laz, çerkezi ile bu oyuna gelmedi. Ben çok ükür Allaha ham ediyorum. Bu birlik bozulmad için iç sava oyunlar da bozuldu. dedi.

HDP, PKKYA KARI çIKMALIYDI!

Kürt meselesinin Türkiyenin ikinci büyük meselesi olduunu belireten Tan, çeride bar, darda bar. Türkiyenin içte fay hatlar var. Her an krlmaya müsait bu hatlar. Bu fay laik-anti laik, hayat tarzlar üzerinden bir kamplamadr. Bana göre en büyük fay hatt budur. çünkü bu fay hatt herkesi kapsar. kinci mesele Kürt meselesi, içeride ve darda olan küresel bir Kürt sorunudur. Üçüncü ciddi mesele ise ekonomik sorunlardr. Turizm isizlik ithalat ve ihracat problemleri Türkiyeye ciddi bir ekonomik problemin içine girdi. çözüm çok açk ya kyamete kadar savaacaz ya da bar içerisinde kalacaz. çözümsüzlüün kimseye faydas yoktur. çeride bar darda hayat tarz meselesinden, Kürt sorununa kadar bu sorunlar çözecek ve bar modeli sayesinde ticaret ve ekonomide rayna oturacak bunun haricinde bir çözüm kimseye faydas yoktur. Bu durum sürdürülebilir bir durum deildir. Bu kavgay isteyende HDP deil bu kavgay çkaranda HDP deil. PKK ile devletin arasnda ki kavgayd. HDP, bu kavgann arasnda kald günah keçisi oldu. HDPden beklenen PKKnn yanl olan iddet tarzna yüksek sesle kar çkmas beklendi. Daha güçlü daha alglar kuvvetlenebilir bir tarzda PKKya kar tavr sergilemesi gerekirdi eklinde konutu.

HAK ARAMANIN YOLU SLAH DELDR

Kürt meselesinde çözüm olacaktr ve bundan kaçnlamayacan belirten Tan, Bu sorun ancak ertelenebilir. Ertelendikçe bizler zarar görürüz. çözüme her zaman dönülebilir. Peki, nasl gelinecek o noktaya. Devlet diyor ki PKK iddete teröre bavuruyor. Sözünde durmad dolays ile biz terör bitene kadar mücadele edeceiz. PKK, dadan inse de inmese de demokratikleme mutlaka olacaktr. Devlet hiçbir adm atmasa dahi Türkiyede hak aramann yolunda teröre silaha bavurulamaz. Bu söylemlerimizle dalga geçiyorlar. Hani u güvercin, ahin meselesi var ya bana da Cik cik ötüyorsun diyorlar. Kürt siyasi hareketi ve demokratik hareketinde en büyük baarsn 7 Haziran seçimlerinde kazanmtr. Toplumsa merutiyet açsndan en büyük baarsdr. te bu sivil itaatsizlii küçümseyenler siz nereye vardnz? Libya da, Suriye de, Irakta varlan ey kan ve gözyandan baka bir ey deil. diyerek PKKnn Kürt meselesinin çözümsüzlüüne katk yaptn belirtti. HDPden, PKKnn yanl olan iddet tarzna yüksek sesle kar çkmas beklendi. Daha güçlü bir ekilde PKKya kar tavr sergilemesi gerekirdi.

Ana Sayfaya Git