Altan Tan Saadet Partisi'nden aday mı oluyor?

Geçtiğimiz günlerde HDP'yi marjinal sola kaymakla eleştiren HDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan'ın Saadet Partisi'nden adaylığı konuşuluyor.

Haberler 12.05.2018 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr milletvekili Altan Tann Saadet Partisiden milletvekili adayl konuuluyor.

Geçtiimiz günlerde 24 Haziranda yaplacak seçimler için HDPye milletvekillii aday adayl bavurusunda bulunmayacan beyan eden Tan, aday olmamasna gerekçe olarak, Solun Kürt siyasal hareketi içerisindeki etkisini ve HDPnin HÜDA PARla ittifak yapmamasn göstermiti.

Bir internet sitesinin sorularn yantlayan Tan, henüz kesinlik kazanan bir durumun olmadn belirterek, Sayn Karamollaolu görütüüm önemli siyaset adamlarndan biridir. Bu görüme illa adaylk olarak yorumlanmamal. 4-5 ay önce de görütük. Geçen haftalarda da Ankarada görütük. u an Diyarbakrdaym dedi.

SAADET PARTSNDEN M?

Altan Tann Saadet Partisinden Diyarbakr ya da stanbuldan adaylnn gündemde olduu bilgileri kulislere yansrken, Altan Tan sorulara kesin yantlar vermekten kaçnd.

Saadet Partisinin son dönem politikalarn takdir ettiini belirten Tan, Saadet Partisi bugün Türkiyenin önünü açamaya çalan iyi bir muhalefet örneidir. çalmalarn takdir ediyorum dedi.

Altan Tan, HDPnin 7 Hazirandan sonraki süreci kötü götürdüüne inanyorum. Bunu 8-9 Haziranda Selahattin Beyle de paylatm. Kanaatim yeni deil. Bir de marjinal solun Kürt siyasal hareketinde bu kadar etkili olmasn yanl görüyorum. Keke Kürt siyasal partilerinin bir ittifak olabilseydi dedi.

Ana Sayfaya Git