Altan Tan’a ceza geldi

CNN Türk'te yayımlanan Tarafsız Bölge programında "Kürtçe'nin bölgesel resmi dil ilan edilebileceği" önermesinde bulunan Tan'a hapis cezası verildi

Haberler 16.04.2022 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr eski Milletvekili Altan Tan, hakknda Ankara 21. Ar Ceza Mahkemesinin PKK propagandas yapmaktan dolay 1 yl 3 ay hapis cezas verdiini duyurdu. Tana verilen ceza ertelenmedi.

Altan Tan, 24 Mart 2021de CNNTürkte katld programda dünyann birçok ülkesinde bölgesel resmi dil uygulamalarnn olduunu belirterek Kürtçenin bölgesel resmi dil ilan edilebilecei önermesinde bulunmutu.

Mahkeme kararna ilikin sosyal medya hesabndan bir paylam yapan Tan, u ifadeleri kulland.

Ankara 21. Ar Ceza Mahkemesi CNN Türkte Ahmet Hakann programnda Hulki Cevizolunun tahrik ve hakaretleri sonucu açlan davada hakkmda PKK propagandas yapmaktan dolay 1 yl 3 ay hapis cezas verdi. Cezay da ertelemedi.

Programda Kürtçenin bölgesel resmi dil ilan edilmesi ve yerinde yönetim sisteminin getirilmesini savunan Altan Tann 1930lu yllar dediini söyleyerek Atatürk eletirisi ve terör propagandas yaptn iddia eden Cevizolu, Burada terör propagandas yaplyor, siz de kuzu kuzu dinliyorsunuz demiti.

Programn moderatörü Ahmet Hakan ise Cevizoluna Size çok büyük saygm var, ama bu söylediiniz doru deil. Ben kimseye burada terör propagandas yaptrmam demiti.

Ana Sayfaya Git