Altı yılda 44 can kaybettik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de 2015 yılından 2021 yıl sonuna kadar trafik kazalarında toplam can kaybının 44 bin 392 olduğunu belirterek, "Bu sayı, 40 yıllık terör mücadelesinde kaybettiğimiz sayıdan fazladır. Aynı periyotta yaralı sayımız ise toplam 1 milyon 891 bin kişidir" dedi.

Haberler 23.03.2022 - 01:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

çileri Bakan Süleyman Soylu, Karayolu Trafik Güvenlii Stratejileri Egüdüm Kurulu Toplantsna katld. Bakan Soylu, trafik meselesinin terör gibi, göç gibi, uyuturucu gibi, küresel ölçekte bir güvenlik sorunu haline geldiine dikkat çekerek, Yaadmz kayplarn büyüklüünden, geçmite bu meseleyi daha ziyade kendi içimizde deerlendirirdik. Oysa bugün saylar gösteriyor ki, küresel i birlii çalmalar gösteriyor ki, dünyann en önemli güvenlik problemlerinden birisi, trafik güvenlii meselesidir. Bu iin sadece ceza kesmekle, fazladan 2 trafikçi koymakla çözülecek kadar basit olmadn, bir ortak aklla, koordinasyona, ciddi bir stratejiye ve salkl bir uygulamaya ihtiyaç duyduu açktr dedi.

TERÖR MÜCADELESNDE KAYBETTMZ SAYIDAN FAZLA

çileri Bakan Soylu, trendi sürekli azalmakla birlikte, Türkiyede 2015 ylndan 2021 yl sonuna kadar yaanan trafik kazalarnda kaybedilen vatanda saysnn toplam 44 bin 392 olduunu söyledi. Soylu, Bu say, 40 yllk terör mücadelesinde kaybettiimiz saydan fazladr. Ayn periyotta yaral saymz ise toplam 1 milyon 891 bin kiidir. dedi.

ARAç SAYISI ARTTI, ÖLÜMLÜ TRAFK KAZASI SAYISI AZALDI

Bakan Soylu, Türkiyenin özelikle 15 Temmuzdan sonra terörle mücadeleye odaklandn ve baar kazandn vurgulad. Türkiyenin uyuturucu ile mücadeleye odaklandn ve burada da baar kazandn belirten Soylu, nallah yln her gününde bu farkndal beklediimizi; tpk terör örgütlerine yaptmz gibi, trafik terörünün de eylem kabiliyetini en aalara çekmek için her vatandamzn desteini beklediimizi ifade etmek istiyorum ifadelerini kulland.

STANDARTLARI YÜKSEK ÜLKELER SEVYESNE YAKLATIK

Bakan Soylu, konumasnn sonunda trafik kazalarna ilikin güncel rakamlara yer vererek unlar kaydetti: Bu yl 21 Mart ile geçen yln 21 Mart tarihlerini karlatrdmzda, geçen yl 346 olay yeri vefatmz vard. Bu yl bu rakam 345, yani geçen yl ile bu yl arasnda 1 fark var. Geçen yl kapanmadan dolay bu tarihlerde ciddi bir azalma vard. Ben bu yln yüzde 5lik, trafik ölümlerindeki azalla neticeleneceini düünüyorum. Özellikle gelime standartlar yüksek olan ülkeler seviyesine çok yaklatk. Biz bunlar hesaplarken var olan 84 milyonluk nüfusumuz üzerinden hesaplyoruz. Buna Türkiyedeki 5,5 milyon yabancy katmyoruz. Katarsak daha aa bir seviyeye ineceiz.

Ana Sayfaya Git