Altun yakalandı

Konya'da 7 kişinin silahla öldürülmesiyle ilgili aranan katil zanlısı Mehmet Altun yakalandı. Zanlı Altun'un, Boçkir ilçesine bağlı Üçpınar Mahallesi'ndeki saklandığı mezarlıkta yakalandığı öğrenildi. Konya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise "Meram ilçemizde 30.07.2021 tarihinde 7 vatandaşımızı vahşice katleden fail Mehmet Altun, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Bölge Özel Harekat birimlerimizin koordineli ve etkin çalışmaları neticesinde saklandığı yerde sağ olarak yakalanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Haberler 05.08.2021 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Konyada, husumetli olduu ayn aileden 7 kiiyi tabancayla öldürüp, evi atee vererek, kaçan Mehmet Altun (33) Bozkr ilçesinde dalk arazide yakaland.

Olay, cuma günü saat 19.00 sralarnda, Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özahin Sokakta meydana geldi. Yaar Dedeoullarnn (65) evine gelen, 2010 ylndan beri kedi meselesinden husumetli olduu yan komusu Lütfi Kelein yakn bölgedeki baka mahallede oturan kaynbiraderi Mehmet Altun, bahçede aile fertleriyle bir süre konutuktan sonra poetten çkard tabancayla ate etti. Saldrda Yaar Dedeoullar, ei pek Dedeoullar (62), çocuklar Serap Dedeoullar (36), Serpil Dedeoullar (32), Sibel Dedeoullar (30), Metin Dedeoullar (45) ve Bar Dedeoullar (35) yaamn yitirdi. hbar üzerine adrese çok sayda polis ve salk ekibi sevk edildi. Polis, yapt incelemede, Mehmet Altunun yerde yatan yarallara tekrar ate açtn ve saldrnn ardndan aracndan ald bidonla evin birkaç noktasn atee vermek istediini saptad. Olay an da güvenlik kamerasna yansd.

KRALIK ARACI TERK ETT, DALIK ARAZDE SAKLANDI

Mehmet Altun, kiralad arac, kaçt kent merkezinden 140 kilometre uzaklktaki Toros Dalarnn eteinde bulunan Bozkr ilçesinde mahallenin yaknna brakt, olayn ardndan 45 dakikada mahallesine ulat belirtildi. Saldrnn ardndan da bu dalk alanda Cinayet Büro Amirlii ve özel harekat ekipleri ile Jandarma Suç Aratrma Timinin (JASAT) katld arama çalmalarnn 5inci gününde Mehmet Altun sakland yerde yakaland. Altunu gözaltna alan ekipler, üpheliyi emniyete götürdü.

Ana Sayfaya Git