Ambargocu Rıza Sarraf mal varlığına el konuldu! Pek Ebru Gündeş'in mal varlığına neden dokunulmadı

Rıza Sarraf davasında son dakika gelişmeler. Rıza Sarraf'ın ABD'de sorgusu devam ederken, mal varlığına el konulduğu açıklandı. Rıza Sarraf ile birlikte 22 kişinin de mal varlıpına el konuldu. Peki Ebru Gündeş'in mal varlığına el konuldu mu?

Haberler 01.12.2017 - 23:28 Son Güncelleme : 02.12.2017 - 18:36

Rza Sarraf davasnda fla gelimeler devam ediyor. Son dakika Reza Zerrab davasnda Rza Sarrafn ma varlna el konulduu açkland. Öte yandan u sralar tutukluluk süreci devam eden i adamnn 22 yaknnn da mal varlna el konulduu açkland. Ancak son dakika gelimelerde Ebru Gündein mal varlna el konulup konulmad konusunda gözler Günndee çevrildi. Geçtiimiz günlerde Ebru Günde Rza Sarraf boand m sorular sklkla sorulurken, ünlü çiftin avukatndan açklama geldi.

RIZA SARRAFIN MAL VARLIINA EL KONULDU

stanbul Cumhuriyet Basavclnca balatlan soruturma kapsamnda, Reza Zarrab (Rza Sarraf) ve yaknlarnn mal varlklarna el konulmas karar verildi. Mal varlna el konulanlar listesinde Zarrabla birlikte 22 kii daha var. Listede dikkat çeken ey ise mal varlna el konunanlar arasnda Zarrabn arkc ei Ebru Günde ancak kzlar Alara Sarraf var. Zarrab Ailesinin Türkiyedeki avukat ebnem Eri konuyla ilgili yapt ilk açklamada Ailenin mal varlna el konulmas kararn aknlkla karlyoruz dedi.

BOANMA DAVASI YOK

Avukat Eri çiftin ortak çocuklar Alara Sarrafn ismi var. Ebru Gündein önceki güne kadar bir boanma davas açmadn biliyoruz. Bize ulaan bir boanma bavurusu da yok. Gündein isminin listede olmamas, kzlar Alarann isminin listede olmasnn nedeni bilmiyorum dedi.

RIZA SARRAF LE BRLKTE 22 KNN MAL VARLII ELE GEçRLD

ABDde yarglanan ve u sralar tank sfatyla ifade veren Reza Zarrabn (Rza Sarraf) ve yaknlarnn mal varlna stanbul Cumhuriyet Basavclnca balatlan soruturma kapsamnda el konuldu. Reza Zarrab; arkc Ebru Günde ile evli. Karardaki yaknlarnn ifadesinin, Gündein mal varln da kapsad iddia edilmiti ancak açklanan listede Gündein bulunmad örenildi. Listede Zarrabn Ebru Gündeten olan çocuu Alara Sarraf da yer ald.

RIZA SARRAF LE BRLKTE MAL VARLIINA EL KONULAN 22 SM

Alara Sarraf (Kz), Hüseyin Sarraf, ebnem Sarraf, Can Sarraf, Mehmet brahim Burhanettin, Behruz Büyükolu, German Ghanbari Arablou, Hüseyin Karabeyli, Bahram Dargan Moghaddam, Aydn Harazi, Serdar Güne, Ali Hossein Zadeh, Göksel Kum, Perviz Leki, Ahmet Saygn, Omid Mohagieh, Hüseyin Nobar, Mohammed Deza, Ali Polat.

EBRU GÜNDE LSTEDE YOK

Açklanan listede Ebru Gündein isminin yer almad dikkat çekti. Halen evli olan çiftin, evlilik anlamas yapp yapmadklar hakknda iki tarafnda avukatndan da bir açklama gelmedi.

PEK NEDEN

stanbul Cumhuriyet Basavcl dün Reza Zarrabn, kz Alara ile 22 yaknnn mal varlna el koyulmasna karar verirken ei Ebru Gündei ise evlilik öncesi yapt evlilik sözlemesi kurtard. Evlilik sözlemesi gerei, herkesi mal varlnn kendi üzerine olmasndan dolay Gündein kendi kazanmlarndan elde ettii mal varlna el koyulmasnn hakkaniyetli olmayacana karar verildi ve Günde karar dnda tutuldu.bru, Reza çiftinin çocuklar Alarann mal varlna el koyulmas ise Reza Zarrabn baz mallarn kznn üzerine yapmasndan kaynakland belirtildi.

TÜRKYE BMYE BAVURUYOR

ürkiye, FETÖnün 17 Aralk kumpasna dair fezlekesinin kopyala yaptr yaplarak ABDde görülen Rza Zarrab davasn uluslararas platforma tayor.

Türkiye, ABDdeki kumpas davas için Birlemi Milletlere bavuru yapacak.

Biz doru olan yaptk

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, ABDde Reza Zarrabn (Rza Sarraf) tank olduu Hakan Atilla davasna ilikin olarak yapt son dakika açklamasnda Ambargoyu biz delmedik dedi. Davadan ne çkarsa çksn biz doru olan yaptk diyen Erdoan, ran ile ticari ve enerji ibirliinin olduunu hatrlatarak Biz ABDye taahhütte bulunmadk demiti.

Kabul etmiyoruz

AK Parti Genel Bakan Yardmcs ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ise davaya ilikin Hapiste kalmamak için Amerikan devletiyle anlatm diyen bir kiinin ifadeleri üzerinden Türkiyede eer gündem belirlenecekse ve Amerikan yargs üzerinden Türkiyede bir hukuk iletilecekse, biz böyle bir anlay kabul etmiyoruz. eklinde konumutu.

RIZA SARRAF TEHDT EDLDM

ranl i adam Rza Sarraf, ABDde Halkbank eski Genel Müdür Yardmcs Mehmet Hakan Atillann yargland davada tank sandalyesinde verdii ifadesine dün de devam etti.

Atilla takm elbise ile Sarraf ise siyah ceket, beyaz gömlek ve haki pantolonla durumaya çkt. Savcln sorusu üzerine Sarraf, avukatlarnn bavurusu üzerine mahkeme yargc Richard Bermann özel izniyle sivil kyafetler gidiini söyledi. Sarraf, farkl kyafet giymesinin bir anlama gelmediini, kendisine hapse geri dönüp dönmeyecei konusunda herhangi bir vaatte bulunulmadn söyledi.

Sarraf, cezaevinde ald tehditler nedeniyle FBIa ait bir tesiste kaldn söyledi. Zarrab, tehditlerle ilgili ayrntl bilgi vermedi.

Sarraf, tutuklu olarak yarglanan Hakan Atillaya hiçbir zaman rüvet vermediini, Atillann da böyle bir talebinin söz konusu olmadn söyledi. Durumada dava ile ilgili ses kaytlar da dinlendi.

Zarrab savcln belge olarak sunduu tüm telefon ses kaytlar ve e-postalarn gerçek olup olmad, içeriklerinin doru olup olmad, kendi konumalar ve yazmalar olup olmad sorularna Evet, içerikleri doru, konumalar ve yazmalar benim karln verdi.

çeviri sknts yaand

Öte yandan davay takip eden gazeteciler, durumann çeviri nedeniyle ar ilerledii ve simultane tercüme yaplamad belirtti. Savc sorusunu sorduktan sonra sustuu, tercümann da çeviriyi yapt örenildi. Zarrabn da cevab verdikten sonra ayn ekilde çeviriyi bekledii ve savcln soru sormaya devam ettii örenildi.

OTURDUKLARI YALI DAVALIK OLMUTU

Beykoz Kanlcadaki yallarnda Kültür ve Tabiat Varlklarn Koruma Kanununa aykr tadilat yaptklar iddiasyla Rza Sarraf ile dosyas ayrlan Ebru Günde ve Hakk Süha Gökdemir hakknda 3er yla kadar hapis cezas istemiyle açlan davalara devam edildi. Her iki davann dosyasna da bilirkii raporu konuldu. Raporda, Rza Sarraf ve Ebru Günde tarafndan yaptrlan tadilatlarn Boaziçi Kanununa aykr tadilatlar olduu, bu tadilatlarn yktrlmas gerektii görüüne yer verildi.

Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesinde önce, Amerikada tutuklu bulunduu için sorgusu yaplamadndan dosyas ayrlan Rza Sarrafn yargland davaya bakld.Durumaya Rza Sarrafn Avukat Tuçe Yanarkol ve ikayetçi çevre ve ehircilik l Müdürlüünün Avukat Kevser Erman katldlar.

TANIK: BASINDAN GÖRDÜÜM RESMLERDE YALININ YÜKSELTLM OLDUUNU GÖRDÜM

Durumada, Rza Sarraf adna kaytl tanmazn eski sahiplerinden Fatma Sema Küçüksöz tank olarak dinlendi. Tanmaz Rza Sarrafa devreden kiiye kendisinin devrettiini söyleyen tank Küçüksöz, Ben yaly aldmdan harabe vaziyetteydi dedi.

Bu nedenle bir mimarla anlatn söyleyen Küçüksöz, Tüm projeleri aslna uygun olarak hazrland, antlar bölge müdürlüünden gerekli izinler alnd ve izin dorultusunda harabe yap yklarak aslna uygun ekilde batan yaplmaya baland. Boaziçi imar kurumundan da iznimiz vard. O zaman komu parsel yine hemen hemen bana bitiik ekildeydi. Sol tarafmda kalan ve o dönem Yahya beye ait olan yerle aramda yaklak 1.5-2 metre boluk vard, asansör yoktu. Ancak bizim projemizde benim rahatszlm nedeniyle bir asansör boluu vard, ancak biz zaten tanmaz tamamlayamadan satmak zorunda kaldk, çünkü devamna salm elvermedi. Sadece duvarlar çklm vaziyette, svas dahi yaplmadan devretmitim. Benden sonra yaplan ilemleri ise bilmiyorum. Bahsettiim 3 yal hemen hemen ayn yükseklikteydi, sadece denize doru sa tarafmda kalan yal çok az miktarda benim yalmdan yüksekti, sonradan basnda gördüü resimlerden yalnn dierlerine göre yükseltilmi olduunu gördüm dedi.

Amerikada tutuklu bulunduu için sorgusu yaplamadndan bir önceki celse dosyas, dier sanklar Ebru Günde ve Hakk Süha Gökdemirin dosyasndan ayrlan Rza Sarraf n, istinabe yoluyla ifadesinin alnabilmesi için Uluslararas Hukuk ve D likiler Genel Müdürlüüne gönderilen yazlarn yantnn beklenmesine karar verildi. Duruma eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

Hemen ardndan Ebru Günde ve tadilat yapan Hakk Süha Gökdemirin yargland davann durumas yapld. Durumaya, ikayetçi çevre ve ehircilik l Müdürlüünün Avukat Kevser Erman ile sank Hakk Süha Gökdemirin Avukat Tuçe Yanarkol katld. Hakim eyda Kibar Yldrm, dava dosyasna, davaya konu yallarda yaplan keif sonucu hazrlanan bilirkii raporunun geldiini söyledi. Duruma, taraflarn bilirkii raporuna kar beyanlarnn alnmas için ertelendi.

BLRK RAPORUNA GÖRE YALILARDAK HEREY ZNSZ DETRLM

Davaya konu yallarda 2 Mart 2017 tarihinde yaplan keif sonras hazrlanan bilirkii raporuna göre yallardaki tadilatlar izinsiz olarak yaplm. Raporda, stanbul boaznn özgün bir mimari ve tarihi kimlie sahip olmasnda dolay Boaziçi Kanunu ile koruma altna alnd belirtilerek, Boaziçinde bulunan tesçilli ahap yallarn restorasyonu bu kanuna göre Kültür ve Tabiat Varlklar Koruma kurullarnca incelenip onaylanacak restorasyon projelerine göre yaplmaktadr. üpheli Ebru Günde ve Rza Sarraf bu kurula uymayp sadece küçük onarmlar (boya, badana, çat aktarm gibi) için geçerli olabilecek eski tarihli bir rapora istinaden Boaziçi mar Müdürlüünce verilmi basit onarm izniyle, yallar arasnda asansör yaplm, binalar izinsiz olarak birletirilmi, zemin kat denize bakan ksmda pencere oranlar deitirilmi, açlr kanat pvc pencereer konulmu, binann döeme kotlar deitirilerek kat adedi arttrlm, binann gabanisi yükseltilmi, 2. kattaki balkon kapatlarak iç mekana dahil edilmi, binann özgün cephe mimarisi deitirilmi tamamen yeni bir yap yaratlm denildi.

RAPORDA ZNSZ YAPILAN TADLATLARIN YIKILMASI ÖNERLD

Davaya konu yaplarn onayl projelerine uygun hale getirilmesi gerektii belirtilen bilirkii raporunda, üpheliler Ebru Günde, Rza Sarraf ve Hakk Süha Gökdemirin Boaziçi Kanununa aykr hareket ettikleri, bu kanunun ilgili maddeleri kapsamnda haklarnda ilem yaplmas gerektii belirtilerek, Yapnn alnm eski yap ruhsat, ekleri ve imar mevzuatna aykr ksmlarnn yktrlmas gerektii görüüne yer verildi.

OLAYIN GEçM

Rza Sarraf, Kanlca sahilinde üç yaldan oluan Mehmet Arif Bey Yallarndan ikisini 2011de satn alarak, 4 parselini kendi, 5 parselini ise ei Ebru Günde Sarraf üzerine kaydettirdi. Sarraf,tarihi eser olarak tescili yaplan yallarda tadilat çalmas balatt. Tadilatn 2960 sayl Boaziçi Kanununa aykr gerçekletii iddialar üzerine suç duyurusunda bulunuldu. Beykoz Cumhuriyet Basavcl tarafndan hazrlanan iddianamede Rza Sarraf ile ei Ebru Gündein Beykoz Kanlca Mahallesi 23 pafta 116 ada 4-5 parselde bulunan yallarda, yapya geçi için bina boyunca asansör yapld, bina cephesinde doluluk ve boluk oranlarnn deitirildiinin tespit edildii anlatld. ddianamede, üpheliler Rza Sarraf, ei Ebru GündeSarraf ve tadilat ilemlerini yapt belirlenen Hakk Süha Gökdemirin 2863 Sayl Kültür ve Tabiat Varlklarn Koruma Kanununa aykrlk suçundan 6ar aydan 3er yla kadar hapisle cezalandrlmas talep edildi.

Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davann önceki celsesinde, Amerikada tutuklu bulunduu için sorgusu alnamayan Rza Sarrafn dosyas ayrlmt, Sarraf, Ebru Günde ve Hakk Süha Gökdemirden ayr yarglanmaya balanmt.

RIZA SARRAF KMDR?

Türkiyede faaliyet gösteren i adamdr. ran ve Türkiye vatandalklarna sahiptir Türkiyede faaliyet gösteren Royal Holdingin sahibidir.

Hakknda rüvetten kara para aklamaya kadar çeitli iddialar olan Zarrab, 17 Aralk soruturmasnda kilit isim olarak gözaltna alnm, 70 gün tutuklu kaldktan sonra suç vasfnn deime ihtimali doduu gerekçesiyle tahliye edilmitir.

19 Mart 2016da Amerika Birleik Devletlerinin Miami kentinde banka dolandrcl ve kara para aklamann yan sra ABDnin rana yönelik ambargosunu delmek suçlamalar ile göz altna alnm, ardndan mahkeme tarafndan 75 yla kadar hapis istemiyle tutuklanmtr.

12 Eylül 1983te Tebrizde dünyaya geldi. Yaamn Dubaide sürdüren ran Azerisi bir aileye mensuptur. Reza Zarrab olan ismini Rza Sarraf olarak Türkçeletirmitir.

1996da kurulan Nafees Exchange ve Al Salam Center Exchange firmalar ile Dubaide finans ve para piyasalarnda faaliyet göstermeye balad. Yirmili yalarndan itibaren Türkiyede yaayan ve ark sözü yazarl da yapan iadam arabesk / fantezi arklara söz yazarak stanbul müzik piyasasna girdi. Azerbaycanl sevgilisi Günel Zeynalova için kara sevda arklar yazarak tannd.

Türkiyedeki faaliyetlerine 2008 ylnda kurduu Royal Denizcilik A. firmas ile balad. Ardndan demir çelik ve inaat sektöründe yatrmlar yapt. 2010 ylnda kardei Mohammed Zarrab (Can Sarraf) ile Royal Holdingi kurdu.

Müzie olan ilgisi sonucu tant Ebru Günde ile 2010 ylnda evlendi.Bu evlilikten Alara isimli kz dünyaya geldi (2011). Eine ald hediyeler nedeniyle sk sk magazin basnnn gündemine geldi.

Altn piyasasnda faaliyet gösteren Royal Holdingin alt firmas olan Durak Döviz bürosunun sahibi Zarrab, oförü ve yardmcs Turgut Happaninin Atatürk Havalimannda kaçakçlk suçlamasndan gözaltna alnmasnn[9][10]ardndan Safir Altn Ticaret Limited adl firmay kurarak altn piyasasndaki faaliyetlerini yürüttü. Safir Altn Ticaret, 2012 ylnda Türkiyenin 12milyon dolarlk altn ihracatnn yüzde 46sn tek bana gerçekletirdi.

2016 ylnda ihracattaki üstün performans nedeniyle ödüle layk bulunmu ve ödülünü Babakan Yardmcs Numan Kurtulmu ve Ekonomi Bakan Nihat Zeybekcinin elinden almtr.

çileri Bakanlnn talimat ile vatandalk dosyas hazrlanarak Bakanlar Kurulu kararyla babas Hossein (Hüseyin), aabeyi Mohammad Zarrab (Can Sarraf) istisnai kiiler snfndan faydalanarak Mays-Kasm 2013 Türk vatanda oldu. Uluslararas para ve altn takasçl ile ilgili haberler nedeniyle sk sk basnn gündemine geldi

EBRU GÜNDE KMDR

Konfeksiyon içisi iken Nee Demirkat ile tanan Günde, Koral Sarta ile Selçuk Tekayn bulunduu Mar Müzik Yapm ile anlar. Günde, albüm hazrlklarna balamadan önce Emel Sayna vokalistlik yapmtr. lk evliliini 16 yandayken Hamdi Vardar ile, ikinci evliliini de 2002 ylnda avukat Ömer Durak ile yapan Günde 2010 ylnda ran Azerisi i adam Rza Sarrafla evlenmitir.[1] 15 Ekim 2011de kz Alara domutur

Yl Albüm Müzik irketi Yaynlanma tarihi

1993 Tanr Misafiri Raks Müzik 1992

1994 Tatl Bela 1994

1995 Ben Daha Büyümedim 1995

1996 Kurtlar Sofras (albüm) 1996

1998 Sen Allahn Bir Lütfusun 1998

1999 Dön Ne Olur Universal Müzik 1999

2000 Dön Ne Olur Remixes 2000

2001 Ahdm Olsun 2001

2002 Ahdm Olsun Remixes 2002

2003 ahane Erol Köse Production 2003

2004 Bize de Bu Yakr Emre Plak 2004

2006 Kaçak 2006

2008 Evet 2008

2011 Beyaz 2011

2012 13,5 2012

2014 Araftaym 2014

Videografi

1992 Demir Attm Yalnzla Tanr Misafiri

1993 Tanr Misafiri

Gel Diyemem

1994 Tatl Bela Tatl Bela

Gurur

1995 Frtnalar Ben Daha Büyümedim

Sevme Yanarsn

ki Gözüm ki Bulut

1997 Deli Divane Kurtlar Sofras

Aldrma Gönül

Srnak Sevgilim

1998 Sen Allahn Bir Lütfusun Sen Allahn Bir Lütfusun

Erkekler

1999 Karayazm

Dön Ne Olur Dön Ne Olur

2000 çingenem

Unuturum

Hata

2001 Sensizim Ahdm Olsun

Akll Ol

Seni Seviyorum

2002 Telafi

Senin Olmaya Geldim

Vazgeçmem

2003 Alev Alev ahane

Ceza M

2004 Seninle çok im Var Bize de Bu Yakr

2005 Söyleyin

Ben Seçilmem Seçerim

2006 Kaçak Kaçak

2007 yi anslar

Hayatta Baarlar Diliyorum

2008 Kzl Mavi Evet

2009 Ölümsüz Aklar

2011 Alamayacam Beyaz

Beyaz

Aldrma Deli Gönlüm

2012 Seni stiyorum 13,5

Sen Yoluna Ben Yoluma

Yaparm Bilirsin

2014 Müstehak Araftaym

2015 Araftaym

Neredeydin

Ayn Aklar

2017 Bir Devir Bitti

Filmografi

Oyuncu olarak

Yl Yapm Rol Notlar

1994 Tanr Misafiri Elif Altan Oyuncu - 13 bölüm

1995 Frtnalar Ebru Günde Oyuncu - 42 bölüm

1997 Deli Divane Ebru Oyuncu - 34 bölüm

1998 Sen Allahn Bir Lütfusun Ebru Oyuncu - 15 bölüm

1999 Affet Beni Oyuncu - 2 bölüm

2006 mkansz Ak Ece Güne Oyuncu - 9 bölüm

Ana Sayfaya Git