Amed Emek ve Demokrasi Platformu: Rojava tehdit değildir

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, Fırat’ın doğusuna yapılacak askeri müdahalenin Kürt sorununun çözümüne katkı sunmayacağını belirterek, müzakere çağrısı yaptı: Savaş ekmeği küçültür.

Haberler 09.10.2019 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, Türkiyenin Fratn dousuna dönük olas operasyonuna kar bir açklama yapt. Diyarbakr Eitim Sen 1 Nolu ubede yaplan açklamay, Maden Mühendisleri Odas Diyarbakr ubesi E Bakan Doan Hatun okudu.

Bölgemiz sonu belli olmayan scak bir savan eiindedir. Savaa hayr bar hemen imdi bal altnda yaplan açklamada, Savalarn, çatmalarn, ölümlerin ve göçlerin eksik olmad bölgemiz bugün yine yeni ve sonu belli olmayan scak bir savan eiindedir. Geçtiimiz yllarda Irak ve Suriyede örgütlenerek bütün dünyaya korku salan ID tehdidinin uluslararas koalisyonun da desteiyle bertaraf edilerek istikrarn saland Rojavaya yönelik siyasal iktidarn uzun zamandr süren müdahale tehditleri bugün artk ete kemie bürünmütür ifadelerine yer verildi.

Suriyenin kuzeyine yönelik TSK müdahalesine olanak veren tezkereye deinilen açklamada, TBMM milletvekilleri bugün tarihi bir sorumlulukla kar karyad Savan son derece ykc insani ve çevresel sonuçlarnn olaca unutulmamaldr. Sava tezkeresine evet demek o bölgenin kadn, çocuk, yal demeden tüm canl yaamn yok olma riskiyle kar kaya kalmas demektir. Nerede olursa olsun her çatma ve sava sakatlk, göç, ikence, ar insan haklar ihlalleri ve büyük insani dramlar da beraberinde getirmektedir denildi.

SZLK VURGUSU YAPILDI

Fratn dousuna yönelik bir askeri müdahalenin, bölgeyi atee atacak yeni bir macera olarak nitelendii açklamada ekonomik kriz ve isizlik vurgusu yaplrken, u ifadelere yer veridi: Türkiyede AKP-MHP ittifakyla oluturulan yeni düzende toplum neredeyse nefes alamaz duruma getirilmi, en temel anayasal haklar dahi kullanlamaz hale gelmitir. Bu çarpk düzende halkn oylaryla seçilen milletvekilleri darp edilmekte, grev ve yürüyüler engellenmekte, belediye bakanlar gece yars kararlaryla görevlerinden alnmakta, belediye meclisleri sorgusuz sualsiz feshedilerek meclis üyeleri belediyelere alnmamaktadr. Siyasi partiler, STKlar, basn ve sivil toplum ar bask altna alnmakta, ana muhalefet lideri cezaeviyle tehdit edilmektedir. Bu durumun birincil sorumlusu olan siyasal iktidar bu ar tabloyla yüzlemek ve kendi taban dahil toplumdaki destein günden güne eridiini görmek yerine sava naralaryla baskc ve otoriter yapsn tahkim ettirerek ülkeyi ve bölgeyi atee atacak admlar atmaktan çekinmemektedir.

SAVA EKME KÜçÜLTÜR

Rojavadaki Kürt, Arap ve Süryani halklarnn Türkiye için bir tehdit olmad belirtilen açklama u ifadelerle devam etti: Bölge barn tehdit eden bu bak açs Türkiyedeki halklara kazandrmayaca gibi bölge halklarnn bir arada, kardeçe yaamasna yönelik inançlarnn da krlmasna yol açacaktr. Emekçi halklarmzn bu dümanlktan hiçbir çkar olmayaca gibi, savala ekmei daha da küçülecek, içeride ve darda daha fazla baskya urayacak, demokratik hak ve özgürlükleri daha da budanacaktr. Ülkemizde ve bölgemizde eit, adil, demokratik ve barçl bir yaam kurmann yegane yolu ülke içinde ve dnda savaa dayal politikalardan vazgeçerek, Kürt sorunu bata olmak üzere mevcut sorunlar bar ve müzakere yoluyla çözmeye çabalamaktr.

MLLETVEKLLERNE çARI

Amed Emek ve Demokrasi Platformu açklamasnda son olarak milletvekillerine çar yapld: Meclise getirilen sava tezkeresine hayr demeye çaryor, karde halklar arasnda rkçla, mezhepçi söylemlere, kin ve nefret tohumlarnn ekilmesine kar duran, birlikte bar içerisinde yaamaya inanan herkesi bu savaa kar çkmaya, ülkede ve bölgede bar savunmak için ses çkarmaya davet ediyoruz.

Ana Sayfaya Git