Amirallere 12 yıl istendi

Bildiri yayımlayan amirallere ilişkin soruşturma tamamlandı İddianamede, 103 şüphelinin, "devletin güvenliğine veya anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma" suçundan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi

Haberler 07.12.2021 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Cumhuriyet Basavclnca, kamuoyunda amirallerin Montrö bildirisi olarak bilinen soruturma tamamland.

Basavclktan yaplan açklamaya göre, iddianamede yer alan 103 üpheli hakknda, devletin güvenliine veya anayasal düzene kar suç ilemek için anlama suçundan 3 yldan 12 yla kadar hapis cezas talep edildi.

Açklamada, haklarnda gözalt karar verilen bir ksm üphelinin dijital materyallerinin incelendii ve suça konu yazmalarn iddianameye eklendii bilgisi yer ald.

SORUTURMANIN GEçM

Basavclk, 4 Nisanda bir grup emekli amiralin yaymlad Montrö bildirisine ilikin soruturma balattn duyurmutu.

Soruturma kapsamnda, 5 Nisanda Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydn, Bülent Olcay, Kadir Sadç, Türker Ertürk, Turgay Erda ve Ali Sadi Ünsal gözaltna alnm, Engin Baykal, Cemil ükrü Bozolu, Mustafa Özbey ve Atilla Kyata ise emniyete gelmeleri için tebligat yaplmt.

üpheliler, ifade ileminin ardndan adli kontrol artyla serbest braklmt. Soruturmada, 6 emekli amiral ile 1 emekli general 16 Nisanda ifadeye çarlm, 22 Nisanda üphelilerden 6s adli kontrolle serbest braklmt. Emekli amiral Ik Biren ise tedavi gördüü için ifadeye gelememiti. Geri kalan üphelilerin ifadesi ise 27 Maysta almt.

Ana Sayfaya Git