Anadolu basını milletin vicdanı

BİK Müdürü Duran, "Anadolu basını Türkiye'nin kılcal damarlarını ekrana ve gazete sütunlarına getiren basındır. 15 Temmuz darbe girişiminde duruşlarını gördük." dedi.

Haberler 07.12.2019 - 01:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Basn lan Kurumu (BK) Genel Müdürü Rdvan Duran, Anadolu ve yerel basnn kendileri için çok kymetli olduunu belirterek, Anadolu basn Türkiyenin klcal damarlarn ekrana ve gazete sütunlarna getiren basndr. 15 Temmuz darbe giriiminde durularn gördük. dedi.

Diyarbakrda bir otelde BK tarafndan, Karacada Kalknma Ajansnn desteiyle nternet Haberciliinin Gelitirilmesi konusunda bölgede görev yapan basn mensuplarna yönelik eitim toplants düzenlendi.

Toplantya katlan Duran, yapt açklamada, dünyada artk internet çann gelitiini, haberciliin de internete doru kaydn söyledi.

Özellikle yerel ve yeni nesil gazeteciliin internet ortamna tanmasyla ilgili eitim çalmas balattklarn ifade eden Duran, Diyarbakrdaki toplantnn bu çalmann dördüncüsü olduunu bildirdi.

Duran, gazetelerin bu iin kültürünü bildiini dile getirerek, sözlerini öyle sürdürdü:

Onlar kendi gazetelerinin anlayn ve kültürünü internet medyasna da yanstsnlar. Bu ekilde kendilerini yenileyerek, gelitirsinler. Türkiyede bölge bölge dolaarak bu toplantlar yapacaz. 6 ilden yaklak 80 gazeteci katld. 2 gün sürdü ve çok baarl bir eitim çalmas oldu.

MLLETN VCDANI

Duran, internette habercilik yapan gazetecilerin de yazl basnda olduu gibi ayn kültürü bu mecraya tayarak, seviyeli ve düzeyli habercilik anlaynn gelitirmesini istediklerini aktard.

Son Yarg Reformu Paketinde yerel ve ulusal basn etkileyecek resmi ve icra-iflas ilanlarnn kaldrlmasna dönük bir gündemin olduuna, Adalet Bakan Abdulhamit Gülün bu kafa karkln ortadan kaldrdna iaret eden Duran, bu nedenle yerel basnn güçlendirilmesi konusunda çalmalar yapacaklarn ifade etti.

Duran, yerel basnn güçlendirilmesi adna projeler hazrlayacaklarn, gazeteciliin yerelde de artk ulusal gibi prensiplere sahip olduunu gösterecek çalma dizisi olacan kaydetti.

Anadolu basn Türkiyenin klcal damarlarn ekrana ve gazete sütunlarna getiren basndr. 15 Temmuz darbe giriiminde durularn gördük. ifadesini kullanan Duran, unlar kaydetti:

Ülkemizde herhangi bir tasallut olduunda durularn göstererek, milletin saduyusunu ve vicdann sayfalarna tadlar ve bundan sonra da tayacaklarna inanyoruz. Ülkenin birliini ve bütünlüünü savunan ve pekitiren aktörler olarak görüyoruz. Anadolu ve yerel basn bizim için çok kymetli. Onlarla beraber çalmaya devam edeceiz. Toplant sonunda gazetecilere sertifikalar verildi.

Ana Sayfaya Git