Andok'a rekor ceza!

Kaymakam adayını kaçıran PKK'lıya 2 kez ağırlaştırılmış ömürboyu ve 197 yıl hapis cezası verildi.

Haberler 03.07.2017 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRn Kulp lçesi enyayla Bölgesinde Mu Valiliinde Kaymakam aday olarak staj yapan Kenan Erenolu ve Mardin 70inci Mekanize Piyade Tugay Komutanl emrindeki er Aykut çelikin kaçrlmas eylemlerine katld iddiasyla yarglanan Andok kod adl PKKl Eref Ik, 2 kez arlatrlm ömür boyu ve 197 yl hapis cezasna çarptrld. Ayn dosyada yarglanan dier sank Diren Yaann ise dosyasnn ayrlmasna karar verildi.

Kulp lçesi enyayla Bölgesinde 12 Austos 2011 tarihinde Mu Valiliinde Kaymakam aday olarak staj yapan Kenan Erenolu ile Mardin 70inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlnda görevli er Aykut çelikin PKK terör örgütü mensuplarnca kaçrlmas ile ilgili yarglamaya devam edildi. Diyarbakr 1inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya tutuklu sanklar Eref çelik ve Diren Yaa cezaevinden SEGBS sistemi ile katld. Durumada 6 Nisan günü açklad esas hakkndaki mütalaasn tekrar eden savc, sanklarn atl suçlardan cezalandrlmasn istedi.

KAYMAKAM LE YÜZLEMEK STYORUM

Durumada esas hakkndaki savunmas sorulan sank Eref Ik, SEGBS sistemi ile savunma yapmak istemediini belirterek öyle dedi:

Mahkemeye fiziki olarak katlarak savunma yapmak istiyorum. çünkü hakkmda söylenen iddialar doru deildir. Bu yüzden savunmam salkl olarak yapamyorum. Daha önce bu konuya ilikin taleplerim oldu, ancak yerine getirilmedi. Benim aleyhimde tanklk yapanlarn mahkemeye getirilmesini ve benimle yüzletirilmelerini istiyorum. Kaymakam ve askerin getirilip yüzletirilmesi gerekir. Bu konular netletikten sonra savunma yapmak istiyorum.

MAHKEME KARAR VERD

Daha sonra kararn açklayan mahkeme, sanklardan Eref Ika Devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozmak ve Mu Hasköy ilçe Jandarma karakol komutannn ehit edilmesi eylemlerinden 2 kez arlatrlm ömür boyu hapis cezas verildi. Kaymakam aday ve bir askerin kaçrlmas, 2 korucunun öldürülmesine teübbüs etmek, nitelikle yama, 9 kiiyi hürriyettin yoksun klma, vahim nitelikli silah tama ve terör örgütü propagandas yapmaktan da toplam 197 yl hapis cezas verdi. Mahkeme, sanklardan Diren Yaann tutukluluk halinin devamna hükmederek, dosyasnn bu davadan ayrlmasna karar verdi.

VAL YARDIMCISI OLDU, FETÖDEN HRAç EDLD

Mu Valiliinde Kaymakam aday olarak staj yapan Kenan Erenolu, ailesini ziyaret etmek için 12 Austos 2011 tarihinde minibüsle Diyarbakra giderken, Kulp lçesi enyayla Bölgesinde yol kesen PKKllar tarafndan kaçrld. Krsal alandan yürütülerek Irakn kuzeyine götürülen Erenolu, 19 ay PKKnn elinde kald. Erenolu, çözüm sürecinin balamas üzerine kaçrlan 7 kamu görevlisiyle birlikte 13 Mart 2013 tarihinde aralarnda HDPli milletvekillerinin bulunduu heyete Zap bölgesinde teslim edildi. Ayn gün Türkiyeye giri yapan Erenolu, daha sonra atand Bolu Vali yardmcl görevinden FETÖ/PDY terör örgütü soruturmas kapsamnda ihraç edildi. Ayn bölgede kaçrlan Mardin 70inci Mekanize Piyade Tugay Komutanl emrindeki er Aykut çelik ise, 40 gün PKKllarn elinde kaldktan sonra tuvalete gitme bahanesiyle kaçarak güvenlik güçlerine snd.

Ana Sayfaya Git