Anız yangınında eşyaları kül olan aileye yardım

Siverek ilçesinde anız yangınında, hayvanlarını otlatmak için meraya çıkan ailenin tüm eşyaları yandı. Aileye Siverek Belediyesi, AFAD ve Kızılay yardımda bulundu.

Haberler 28.06.2019 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siverekin Katrkuyu krsal mahallesinden gelerek, ilçeye merkezine 20 kilometre uzaklkta bulunan çepni krsalna hayvanlarn otlatmak için yerleen Davut Kuamaça ait çadr, içindeki tüm malzemelerle birlikte henüz belirlenmeyen bir nedenle çkan anz yangnnda kül oldu. Yangnda 3 küçükba hayvan ile 20 tavuk telef oldu.

Yangnda ev eyalar ile gda malzemelerini kaybeden aileye Siverek Belediyesi, AFAD ve Kzlay çadr ve gda malzemesi yardmnda bulundu. Siverek Belediyesi ekipleri barnaksz kalan aile için AFAD tarafndan temin edilen çadr kurarken, aileye bir ay yetecek kadar gda malzemesi verildi.

ALEYE YARDIM EL UZATILDI

Aileyi olay yerinde ziyaret eden Siverek Belediye Bakan Yardmcs Cumali Karavar, Burada çkan yangn sonucu hayvanlarn otlatmak için meraya çkaran bir ailemizin çadrlar ve içindeki tüm malzemelerle birlikte yanmas üzerine Kzlay ve AFADla birlikte istiare içinde bir çalma balattk. Madur ailemize ilk etapta çadr, battaniye, gda ve ev malzemelerini temin ettik. Büyük bir yangn olmu ve ailemiz maddi anlamda büyük bir zarar görmütür, çok ükür bu yangnda bir can kaybnn olmamas bizi teselli etti. Buradan bu olay da anz yaklmasnn insanlara ve canllara ne kadar zarar verdiini bize gösterdi, vatandalarmzdan bu konuda duyarl olmalarn bekliyoruz dedi.

Davut Kuamaçn olu Vedat Kuamaç, Yangnn elektrik direklerinden çktn tahmin ediyoruz, bu yangnda bütün tarla yand, tarlann içinde kurduumuz çadrmz ve içindeki gda malzemeleri ile ev aletleri olan buzdolab, televizyon, derin dondurucu gibi malzemeler tamamen yand. Bu yangnda küçükba hayvanlarndan birkaç da telef oldu diye konutu.

Ana Sayfaya Git