Ankara ayağında 28 tutuklama çıktı

PKK/KCK'nın ekonomik alan yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında HDP'li eski belediye başkan vekillerinin de bulunduğu 48 şüpheliden 28'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haberler 25.04.2022 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Cumhuriyet Basavcl, terör örgütü PKK/KCKnn ekonomik alan yaplanmasna yönelik soruturma kapsamnda, aralarnda HDPli eski belediye bakan vekillerinin de bulunduu 91 üpheli hakknda 12 Nisanda gözalt karar verdi. üphelilerden 48i, Ankara Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince yakalanarak gözaltna alnd. üphelilerin emniyette gözaltnda bulunduu 12 günlük sürede, oluturulan özel ekipler tarafndan soruturma kapsamnda delillendirme çalmalar sürdürüldü. Bu kapsamda terörle mücadele uzmanlarnca, elde edilen dijital materyaller üzerinde dijital kazma yöntemiyle çalma yapld.

Bu çalmalarda örgütsel doküman, listeler, dekontlar, fotoraflar, videolar ve veriler geri getirilirken, bunlar üzerinde yaplan incelemelerde PKK/KCK-PYD/YPG silahl terör örgütü mensuplarnn konuma içerikleri, terörist ba ve örgüt mensuplarna ait çok sayda fotoraf ile üphelilerin; etkisiz hale getirilen veya örgüt mensubu olmalar nedeniyle cezaevinde olanlarn ailelerine yaplan para transferlerine ilikin dokümanlar, dekontlar ve faturalar tespit edildi. Ankara TEM ube Müdürlüünde üphelilerin birbirleriyle çelikili beyanlar verdikleri, örgütsel para trafiklerine ilikin tespitlere ramen buna ilikin sorulara hatrlayamyorum gibi cevaplar verdikleri belirtildi.

üphelilerin HTS ve teknik analizler ile tespit edilen örgütsel bulumalarna ilikin sorulara da ayn ekilde cevap verdii, bir ksmnn ise susma hakkn kulland, Kandilde PKK/KCK terör örgütünün sözde eitimine katld fotoraf sorulan üphelinin susma hakkn kulland belirtildi.

28 K TUTUKLANDI

lemleri tamamlanan üpheliler, salk kontrolünün ardndan Ankara Adliyesine sevk edildi. 98 klasör evrakla birlikte adliyeye sevk edilen üpheliler savclk sorgusunun ardndan, nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk edildi. Aralarnda HDP Eski stanbul E Bakan Erdal Avc, Eski Diyarbakr Balar Belediye Bakan Yardmcs Fecri Tayfur, Eski Mersin/Akdeniz Belediye Bakan Fazl Türk, Eski Mersin/Akdeniz Belediye Bakan Yardmcs Ülfiye Özcan, HDP eski l Yöneticisi Zana Dönerin de aralarnda bulunduu 28 kii çkarldklar mahkemece tutukland.

Ana Sayfaya Git