Ankara Barosu avukatlarından Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a destek

Ankara Barosu Avukatları, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik açıklamaları nedeniyle Ankara Barosu yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberler 28.04.2020 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avukat Veli Böke, Ankara Barosu Avukatlar adna Ankara Adliyesi önünde yapt açklamada, ramazan aynn ilk hutbesindeki ifadelerinden dolay baz kesimlerin hedef seçtii Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erbaa destek verdi.

Mesleki bir zorunluluk gerei kaytl bulunduklar Ankara Barosunu en ar ifadelerle knadklarn belirten Böke, Erban dinin ve bütün dinlerin ortak yasaklad, knad fiillerle ilgili insanlar uyardn ifade etti.

Böke, Söyledii dinin temel esaslarndan baka bir ey olmayan Diyanet leri Bakan Sayn Ali Erban sözleri aynen bizim de sözlerimizdir. dedi.

Erban sözlerinin çalar ötesinden geldiine dikkati çeken Böke, unlar kaydetti:

Unutulmamaldr ki bu ilahi ses çalar ötesine kadar ulaacaktr. Ne yazk ki milletin deerlerini hiçe sayan, aalayan ve nefret söylemi içeren bu talihsiz açklamann sahipleri de yüce slam dinine olan bu kin ve nefretlerinin kaynan yine çalar ötesinden almaktadrlar. Ayrmclk ve nefret dili ile yaplan Baro açklamasnn, halk kin ve dümanla tahrik etmesi, dini deerlere hakaret ve aalama nitelii tamas ve kamu görevlisine hakaret suçu unsurlarn oluturmas nedeniyle bir grup avukat ile birlikte suç duyurusunda bulunuyoruz.

Bizlerden aldklar aidatlar meslek ahlak ve saygnln korumak için kullanmas gerekirken, bu tür sapkn görüleri koruma ve barndrma amacna yönelik harcamas ve biz meslektalarn hak ve menfaatlerini korumann dnda baka sapkn ve siyasi emellere hizmet etme çabasna girmesi ve temel görev ve amaçlar dnda faaliyet gösteren Baro hakknda 1136 sayl Avukatlk Kanununun 77inci Maddesinde 5.fkras gerei ilem yaplmas hususunda savclklar ve Adalet Bakanln göreve davet ediyoruz.

Açklamann Baro yönetiminin bilgisi dahilinde olmadn ümit ettiklerini ve kaldrlma imkannn hala bulunduunu ifade eden Böke, üye avukatlar ve tüm Müslüman aleminden özür dilenmesi gerektiini belirtti. Böke, Bu nedenle Ankara Barosu açklamasn kaldrmasa da biz Ankara Barosu avukatlar olarak bu mikrobik açklamay kabul etmiyor, karantinaya alyor ve tarihin çöp kutusuna atyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git