Ankara Garı katliamında hayatını kaybedenler anıldı

Ankara'da, 10 Ekim 2015 tarihinde Tren Garı önünde düzenlenen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden 103 kişi, olayın 6'ncı yıl dönümünde törenle anıldı.

Haberler 11.10.2021 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör örgütü DEA tarafndan düzenlenen bombal saldrda yaamn yitiren 103 kii için DSK, KESK, TMMOB ile 10 Ekim Bar ve Dayanma Dernei tarafndan anma program düzenlendi. Tren Gar önündeki tören nedeniyle polis ekipleri sabah erken saatlerden itibaren youn güvenlik önlemi ald, gara çkan bütün yollar trafie kapatld.

SMLER TEK TEK OKUNDU

Törene CHP ve HDP milletvekilleri, sivil toplum kuruluu temsilcileri ile ölenlerin yaknlar ve saldrda yaralananlar katld. Katlmclar, terör saldrsnda yaamn yitirenlerin fotoraflarnn olduu 10 Ekim katliamn unutmayacaz yazl pankart açt. Saldrda yaamn yitirenler için sayg duruunda bulunuldu ve isimleri tek tek okundu.

SAYGIYLA ÖZLEMLE ANIYORUZ

10 Ekim Bar ve Dayanma Dernei Bakan Mehtap Sakinci, 10 Ekimi unutmayacaklarn söyleyerek, 10 Ekim 2015 sabahnda bu alanda yüreklerinde sevgi, gözlerinde gülümseme, dillerinde bar türküleri olan 10 binlerce kii kardeçe yan yana bulunuyorlard dedi.

Terör örgütü DEAn saldrsnda 103 kiinin öldüünü, 500 kiinin de yaralandn söyleyen Sakinci, Türkiye tarihinin en büyük kitle katliamnda kaybettiimiz bütün arkadalarmz saygyla ve özlemle anyoruz. Arkadalarmza olan hasretlerimiz her geçen gün daha da büyüyor diye konutu. Konumalarn ardndan, saldrda ölenlerin yaknlar ve milletvekilleri tarafndan gar önündeki anta karanfil brakld. Öte yandan katlmclar arasnda yer almayan ancak tören alanna girmek isteyen 22 kii, polis ekiplerince gözaltna alnd.

EMNYETTEN AçIKLAMA

Ankara Emniyet Müdürlüü, anma töreni srasnda yaananlar ile ilgili Twitter hesabndan açklama yapt. Açklamada, terör saldrsnda hayatn kaybeden vatandalarn yaknlar ve bildirim dilekçesinde belirtilen sivil toplum kurulular temsilcilerinin güvenli ekilde tören alanna alnd belirtilerek Bu esnada etkinlik alanna girmek isteyen marjinal gruplar tarafndan görevlilerimize fiili mukavemet ve saldrlar yaplm, bir görevlimizin burnu krlarak yaralanmtr. Akabinde saldr ve mukavemette bulunanlardan 18 ahs yakalanarak gözaltna alnmtr. ahslar hakknda yasal ilem balatlmtr denildi.

Ana Sayfaya Git