Ankara Garı terör saldırısı davasına devam edildi

Mahkeme, MİT Başkanlığının operasyonuyla Suriye'de yakalanarak Türkiye'ye getirilen terör örgütü DEAŞ'ın sözde "Türkiye vilayeti sorumlusu" Kasım Güler'in sonraki celse tanık olarak dinlenilmesine hükmetti

Haberler 13.05.2022 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DEAn, Ankara Gar önünde 10 Ekim 2015te düzenledii ve 100 kiinin öldüü terör saldrsyla ilgili ana davadan dosyalar ayrlan firari 16 sank ile örgüt yöneticiliinden 18 yl hapse çarptrlan sank Erman Ekici hakkndaki kasten öldürme ve insanla kar suçtan açlan davann görülmesine devam edildi.

Ankara 4. Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya, mütekiler ve avukatlar katld, tutuklu sank Erman Ekici ile bulunduu cezaevinden video konferans yöntemiyle balant kuruldu.

Mahkeme Bakan, dava dosyasna gelen evrak okuduktan sonra DEA yöneticilerinden Mustafa Dokumacnn ei Ulkar Mnin tank olarak dinleneceini bildirdi.

Tank Ulkar M, eiyle 2014te Hatay snrndan kaçak yollarla Suriyeye geçtiklerini, DEAn eini snrdaki örgütün sözde nöbet noktalarnda görevlendirdiini anlatt.

Einin nöbet tutmaya gittii srada 2015te hava saldrs sonucu yaralandn, iki ayann da krldn belirten Ulkar M, Türkiyeye dönmek istedim ama eim yaral olduu için onu brakamadm. Eve Türkiyeden ziyarete geliyorlard. Evde kadn erkek ayr oturuyorduk. Eve gelen adamlar hanmlaryla beraber geldii için kimin ei olduunu biliyordum. diye konutu.

Ulkar M, 10 Ekim 2015teki terör saldrsn bir hafta sonra haberlerden örendiini savunarak, Daha sonra hepimizin bu olaydan arandmz örendik. Eim dahi olay böyle örendi. Olay gerçekletiren ahsla hiç görümedim, tanmyorum. dedi.

Ulkar M, terör örgütü YPG/PYDnin yaadklar bölgeleri ele geçirmesinden sonra einin dlibe gittiini, Heyet Tahrir e-am (HT) örgütünün kontrolünde olan dlibde, DEA mensubu olduu anlalanlarn tutukland için einin orada kimlik deitirerek yaadn anlatt.

Einin 13 Austos 2020de dron saldrs sonucu hayatn kaybettiini iddia eden Ulkar M, daha sonra terör örgütü YPG/PYD mensuplarnca gözaltna alnp kampa götürüldüünü, oradan serbest brakldktan sonra Türk güvenlik güçlerine teslim olduunu söyledi.

Müteki avukatlarnn beyanlarn ardndan ara karar açklayan mahkeme, Milli stihbarat Tekilat (MT) Bakanlnn operasyonuyla Suriyede yakalanarak Türkiyeye getirilen terör örgütü DEAn sözde Türkiye vilayeti sorumlusu Kasm Gülerin bir sonraki celsede tank olarak dinlenilmesine karar verdi.

Mahkeme, sank Erman Ekicinin tutukluluk halinin devamna hükmederek, durumay 19 Temmuza ertelendi.

DAVANIN GEçM

Ankara 4. Ar Ceza Mahkemesince görülen, 10 Ekim 2015teki terör saldrsna ilikin yarglamada 9 sank anayasal düzeni ihlal suçundan birer, 100 kiiyi kasten öldürme suçundan da 100er kez olmak üzere toplam 101er kez arlatrlm müebbet hapisle cezalandrlm, davann firari 16 san hakkndaki dava dosyasnn da ayrlmasna hükmedilmiti.

Silahl terör örgütü yöneticisi olmak suçundan 18 yl hapisle cezalandrlan sank Erman Ekicinin ayrca anayasal düzeni ihlal, 100 kiiyi kasten öldürme ve 20si çocuk 391 kiiyi öldürmeye teebbüs suçlarndan da yarglanmas için suç duyurusunda bulunulmu, Ekici hakknda kasten öldürme ve insanla kar suçtan da dava açlmt.

Davann firari sanklar unlar:

lhami Bal, Sava Yldz, Edremit Türe, Deniz Büyükçelebi, Yakup Selaz, Kasm Dere, Nusret Ylmaz, Mustafa Delibalar, Walentina Slobodjanjuk, Muhammet Zana Alkan, Ömer Deniz Dündar, Cebrail Kaya, Ahmet Güne, Kenan Kutval, Bayram Yldz ve Hasan Hüseyin Uur.

Ana Sayfaya Git