Ankara Garı terör saldırısı davasında karar çıktı

Ankara Garı önünde 100 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı davasında, 9 sanık 101'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı. İlk duruşması 7 Kasım 2016'da yapılan davada bugüne kadar 54 celse görülmüştü.

Haberler 04.08.2018 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara 4. Ar Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerlekesindeki salonda görülen karar durumasnda, sank ve avukatlarnn son savunmalarnn ardndan mahkeme heyeti müzekkere aras verdi.

Daha sonra kararn açklayan mahkeme heyeti, sanklardan Abdülmubtalip Demir, Talha Güne, Metin Akaltn, Yakub ahin, Hakan ahin, Halil brahim Alçay, Resul Demir, Hac Ali Durmaz ve Hüseyin Tunçu, anayasal düzeni ihlal suçundan 1er, 100 kiiyi kasten öldürme suçundan da 100er kez olmak üzere toplam 101er kez arlatrlm müebbet hapis cezasna çarptrd.

Mahkeme söz konusu sanklar ayrca 20si çocuk 391 kiiyi öldürmeye teebbüs suçundan da 10 bin 557er yl hapisle cezalandrd.

Sanklardan Abdülmubtalip Demir, Metin Akaltn, Yakup ahin Burak Oramanolu ve Hüseyin Tunç ayrca örgüt faaliyeti çerçevesinde izinsiz tehlikeli madde bulundurmaktan 10ar yl hapis ve 40ar bin TL adli para cezasna çarptrld.

Bu sanklardan Ormanolu ve Akaltna vahim nitelikte silah ve mermi bulundurmaktan ise 10ar yl 6ar ay hapis cezas ile 36ar bin TL adli para cezas uyguland.

Sanklardan Burak Ormanolu, Suphi Alpfidan, Mehmedin Baraç, Nihat Ürkmez ve Yakup Karaoluna silahl terör örgütüne üye olmaktan 12 yl hapis cezas veren mahkeme, ayn maddeden yarglanan sanklar Esin Altntu (Durgun), Hatice Akaltn, Yakup Yldrm ve Abdulhamit Bozu ise 7 yl 6ar ay hapse mahkum etti.

Silahl terör örgütü yöneticisi olmak suçundan 18 yl hapisle cezalandrlan sank Erman Ekicinin ayrca anayasal düzeni ihlal, 100 kiiyi kasten öldürme ve 20si çocuk 391 kiiyi öldürmeye teebbüs suçlarndan da yarglanmas için suç duyurusunda bulunulmas kararlatrld.

DOSYALAR AYRILDI

Firari sanklar lhami Bal, Sava Yldz, Edremit Türe, Deniz Büyükçelebi, Yakup Selaz, Kasm Dere, Nusret Ylmaz, Mustafa Delibalar, Walentina Slobodjanjuk, Muhammet Zana Alkan, Ömer Deniz Dündar, Cebrail Kaya, Ahmet Güne, Kenan Kutval, Bayram Yldz ve Hasan Hüseyin Uur hakkndaki dosyalarn ayrlmasna, yarglama srasnda ölen sank Mehmet Kadir Cabael hakknda açlan davann ise düürülmesine karar verildi.

lk durumas 7 Kasm 2016da balayan davada bugüne kadar 54 celse görüldü. Mahkeme, hakknda mahkumiyet karar verdii sanklara takdir indirimi uygulamad.

SAVCININ MÜTALAASI

Cumhuriyet savcsnn 12 Haziranda sunduu mütalaada, saldrnn terör örgütü DEA adna gerçekletirildiine dikkati çekilerek, sanklardan Abdülmutalip Demir, Talha Güne, Metin Akaltn, Yakub ahin, Hakan ahin, Halil brahim Alçay, Resul Demir, Hac Ali Durmaz ve Hüseyin Tunçun, anayasal düzeni ihlal suçundan birer, 100 kiiyi kasten öldürme suçundan da 100er kez olmak üzere toplam 101er kez arlatrlm müebbet hapisle cezalandrlmalar talep edilmiti.

Söz konusu sanklar için ayrca 20si çocuk 391 kiiyi öldürmeye teebbüs suçundan da ayr ayr 11 bin 730ar yl hapis cezas istenmiti.

Ana Sayfaya Git