Ankara'da 29 Ekim ve 10 Kasım öncesi DEAŞ operasyonu: 7 gözaltı

Ankara'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım törenlerinde eylem yapabileceği değerlendirilen DEAŞ üyesi 7 kişi, düzenlenen iki ayrı operasyonda gözaltına alındı. Şüphelilerden M.B.H.A'nın örgüt içinde infazcı olarak yer aldığı tespit edildi.

Haberler 28.10.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Cumhuriyet Basavclndan yaplan yazl açklamaya göre; 29 Ekim Cumhuriyet Bayram kutlamalar ve 10 Kasm törenleri esnasnda terör örgütü DEAn, tabanna örgütün halen aktif olduu mesajn vermek amac ile eylem yapabileceine yönelik istihbari bilgiler elde edildi. Yaplan aratrmalarda Türkiyede bulunan iki grubun, Irak ve Suriyede çatma bölgelerinde iken aktif faaliyet gösterdikleri tespit edildi. Ankara Cumhuriyet Basavclnca verilen talimat ve kararlar dorultusunda bugün e zamanl operasyon düzenlendi. Düzenlenen iki ayr operasyonda 7 üpheli yakalanarak gözaltna alnd.

ÖRGÜT çNDE NFAZCI

üphelilerin saklandklar evlerde yaplan aramada, çok sayda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi. Ayrca gözaltna alnan M.B.H.Ann örgüt içinde infazc olarak yer ald, A.B.H.C. ve B.C.nin ise örgüt içinde silahl olarak faaliyet gösterdii ve çatmalara katld tespit edildi. Operasyonla ilgili soruturma sürdürülüyor.

Ana Sayfaya Git