Ankara'da savunma sanayine operasyon: 6 gözaltı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından savunma sanayi sektöründe yası dışı ilişkilere bulaştıkları tespit edilen gruba yönelik operasyon düzenlendi. Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile koordineli yürütülen operasyonda, 6 kişi gözaltına alındı.

Haberler 13.01.2021 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MT tarafndan savunma sanayine yönelik yürütülen koruyucu/önleyici istihbarat operasyonlar kapsamnda, rüvet karlnda ihaleye fesat kartrdklar tespit edilen üpheliler hakknda, Ankara Cumhuriyet Basavcl Kaçakçlk ve Örgütlü Suçlar Soruturma Bürosu tarafndan soruturma balatld.

FETÖ OPERASYONU

MT ve Ankara Emniyet Müdürlüünün koordinesinde 1 yldr sürdürülen çalmayla; SSB görevlilerinin yürütülen ihale, proje, tedarik ve maliyet/fiyatlama bilgilerini savunma sektöründe faaliyet gösteren ve yabanc firma temsilcilii yapan irket yetkililerine aktardklar, bunun karlnda maddi teminat temin ettikleri tespit edildi. irket yetkilerinin ise söz konusu bilgileri, temsilciliini yaptklar firmalarla paylatklar, ihale ve projelerde avantaj saladklar belirlendi.

Ankara Organize Suçlarla Mücadele ubesi ekiplerince, SSB ile koordineli yürütülen operasyonda, SSB çalanlar ile çkar ilikisinde bulunduklar irket temsilcilerinden oluan 6 kii gözaltna alnd. Gözaltna alnanlardan 1nin, SSBde eski proje müdürü olduu belirtildi. üphelilerin dijital verilerine inceleme yaplmak amacyla el konuldu.

Ana Sayfaya Git