Anlı tutuklandı

Kışanak ve Anlı ile beraberindekiler önceki gece ifade verdiler, dün öğleden sonra adliyeye çıkarıldılar. Savcı, Kışanak ve Anlı'yı "tutuklama" istemiyle, mahkemeye sevk edildi. Anlı ve Akat tutuklanırken, Kışanan'ın yargılaması gece boyunca devam etti.

Haberler 31.10.2016 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Haklarnda yürütülen soruturma kapsamnda 5 gün önce gözaltna alnan ve önceki gün ilk kez avukatlar ile görütürülen Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanak ve E Bakan Frat Anl, savclk ifadelerinin ardndan, tutuklama istemiyle Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi. ki ayr dosyadan sorgulanan Kanak ve Anl ile birlikte, 20ye yakn kii bulunurken, Sulh ceza mahkemesindeki yarglamalar gece boyunca devam etti.

AVUKATLARIYLA GÖRÜTÜLER

Diyarbakrda gözaltna alnan Büyükehir Belediyesi Bakan Gültan Kanak ve E Bakan Frat Anl, önceki gün haklarndaki 5 günlük kstllk kararnn kaldrlmasndan sonra avukatlar ile görütü. Avukatlarla yaplan görümeden sonra Kanak ve Anl, dün gece sabah saatlerine kadar süren ifade verdi. Avukatlar nezaretinde verilen ifade ilemleri tamamlanrken, Kanak ve Anlnn bugün adliyeye sevk edildikleri bekleniyor.

POLS VE JANDARMA SORGUSU

Avukat Mehmet Emin Aktar, müvekilleri Kanak ve Anlnn kendi istekleri dorultusunda ifade verdiklerini belirterek öyle dedi; steselerdi ifade vermeyebilirlerdi. Ancak her ikisi de istedii için emniyette ifade verdiler. Sayn Kanakn ifadesini emniyet, Anlnn ifadesini ise avukatlar nezaretinde jandarma ald. fadelerinde ortaya herhangi somut bir delil ve belge konulmad, sadece her iki müvekilimize, yaptklar konumalar ile ilgili sorular yöneltildi.

KIANAK VE ANLI, ADLYE SEVK EDLD

Cumhuriyet Basavclnca silahl terör örgütüne üye olmak suçundan yürütülen soruturma kapsamnda gözaltna alnan Kanak ile devletin egemenlii altndaki topraklardan bir ksmn devlet idaresinden ayrmaya yönelik suçtan dolay yakalanan Anlnn Jadarma ve Emniyetkeki sorgulamalarnn tamamlanmasnn ardndan, öleden sonra Diyarbakr Adliyesine sevk edildi. E Bakanlarn Adliyeye sevk edilmeleri nedeniyle Adliye çevresinde geni güvenlik önlemleri alnrken, cadde trafie kapatld. Belediye ve Adliyenin çevresine kimse barikatlar kuruldu.

TUTUKLAMA STEMYLE MAHKEMEYE

Kanak ve Anlnn savclktaki sorgular, akam saatlerinde tamamland. Savclktaki ifadelerinin ardndan Kanak ve Anl, tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliine sevk edildi.

ANLI LE ATA TUTUKLANDI

Anl ile belediyenin önündeki protesto gösterisi esnasnda gözaltna alnan, kapatlan DTPnin Batman eski Milletvekili Ayla Akat Ata hakknda tutuklama karar verilerek, cezaevine gönderildi. Kanakn ise hakimlikte sorgusuna ise devam edildi. Adliye cevresinde youn güvenlik önlemi alnrken, baz HDP-DBPliler ile Belediye çalanlar, yarglamann sonucu, kaldrmda takip etti. Gazetemiz yayna girdii saatlerde, Kanakn yarglamas devam ediyordu.

Ana Sayfaya Git