Anne ve kızları köfte yarışması

MUŞ'ta Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 11 kız öğrenci, anneleri ile birlikte okulda düzenlenen Muş köftesi yapma yarışmasına katıldı. Anne ve kızlarının tüm hünerlerini sergilediği yarışmada, dereceye girenler, çeşitli ev aletleriyle ödüllendirildi.

Haberler 20.04.2018 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Turizm Haftas etkinlikleri kapsamnda Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen yöresel Mu köftesi yapma yarmasnda kz örenciler, anneleriyle birlikte mutfaa girdi. Mu Açlar ve Pastaclar Dernek Bakan Halit Uygur, yardmcs mam Yavuz, öretmenlerden Burak Akagündüz ve Hacer Özpnar, yaplan köftelerin tadna bakp puan verdi ve dereceye girenleri açklad.

KÖFTE YARIMASI

Okulun Yiyecek çecek Hizmetleri Öretmeni Fatma Ayraç, Turizm Haftas kapsamnda verimli bir etkinlik düzenlediklerini, yarmada birinci olan Esra Tekin ve annesine tost makinesi, ikinci olan Esra Gültürk ve annesine narenciye skaca, üçüncülüü elde eden Mehtap Ak ve annesine de kak çatal seti hediye edildiini söyledi.

Mu Açlar ve Pastaclar Dernek Bakan Halit Uygur, dernek ve okul ibirlii ile bu yarmay düzenlediklerini belirterek, Bu yarma ile anne ve kzlarn birlikte mutfaa soktuk. Mu köftesi sadece Mua özgüdür. Amacmz Mu köftesini bir anlamda tescillemektir diye konutu.

Ana Sayfaya Git