Anneler AİHM’e tepkili

Diyarbakır annelerinden AİHM'in Demirtaş kararına tepki

Haberler 01.01.2021 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önünde tuttuklar evlat nöbeti sürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 486nc gününde devam ediyor.

Aileler, oturma eylemi yaptklar HDP il binas önünde slogan att, Avrupa nsan Haklar Mahkemesinin (AHM) eski HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta hakkndaki kararna tepki gösterdi.

Aileler adna açklama yapan baba Süleyman Aydn, 486 gündür eylem yaptklarn, tek bir HDPli milletvekilinin ailelere sahip çkmadn söyledi.

Demirtan askere, polise ve öretmene kurun skp ehit eden teröristlerle birlikte kol kola gezdiini aktaran Aydn, öyle dedi:

Kürt aileleri 486 gündür HDPnin önünde madur. Neden bu Kürt ailelerine sahip çkmadnz? Neden gelip bizzat bu Kürt ailelerin azndan HDPnin çocuklarmz nasl daa götürdüünü duymadnz? Neden bize sahip çkmadnz, neden hep HDPyi koruyorsunuz? AHM; siz Demirtan tahliyesini istiyorsunuz. Demirta PKK ile iç içe geziyor. Bizim çocuklarmz daa götüren ve araclk yapan bizzat Demirtatr.

çOCUKLARIMIZI HDP, PKKYA TESLM EDYOR

Eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini dile getiren Aydn, sözlerini öyle tamamlad:

Bizim çocuklarmz HDP, PKKya teslim ediyor. HDP ve PKK birdir. Artk tüm Türkiye bunlarn iç yüzünü görsün. Bunlar Kürtler için mücadele etmiyorlar, Kürtleri kullanyorlar. Artk Kürtler eskisi gibi deil, uyand. Artk bizi kandramazlar. HDP milletvekilleri, sizin çocuklarnz Avrupada ama Kürt ailelerin çocuklarn maaralarda ölüme mahkum ediyorsunuz. Sizde hiç mi vicdan yok? Siz anne ve baba deilsiniz. Neden bu aileleri göz önünde bulundurmuyorsunuz? AHMin kararn nefretle knyoruz. AHM ayrmclk yapyor, amac Türkiyeyi kartrmaktr. Kesinlikle bu kararlarn reddediyoruz. Eer Selahattin Demirtan tahliyesini istiyorlarsa ilk önce bu Kürt ailelerin çocuklarnn tahliyesini PKKdan istesinler. 14-15 yandaki çocuklar daa göndermek suç deil mi? Nerede insan haklar, nerede anayasalar? Bu çocuklar nasl daa gönderdilerse, ölüme mahkum ettilerse öyle de getirsinler.

Ana Sayfaya Git