Anneler APA seslendi

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetine ilişkin bilgiler, kuruldaki katılımcı üyelerle paylaşıldı

Haberler 17.12.2019 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antalyada gerçekletirilen Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) 12. Genel Kurulunda, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP Diyarbakr l Bakanl binas önünde evlat nöbeti tutan Diyarbakr annelerinin çars anlatld.

APA 12. Genel Kurulu, Kundu Turizm Bölgesindeki bir otelde, 42 üye ülkeden meclis bakanlar, parlamenter heyetler ve gözlemci üyelerin katlmyla devam ediyor.

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önünde 100 günü akn süredir tuttuu evlat nöbetine ilikin bilgiler, kurulda paylald. Anadolu Ajans tarafndan ngilizce olarak hazrlanan ve annelerin yaadklarnn anlatld video, katlmclara izletildi. Görüntüleri izleyen katlmclar, duygulu anlar yaad.

APA Türk Delegasyonu Bakan Asuman Erdoan, AA muhabirine, toplantlarda en çok konuulan konulardan birinin terörizm olduunu söyledi. Asya ktasnda, bütün ülkelerin yaad en önemli sorunlarn banda terörün geldiini vurgulayan Erdoan, terörün bitirilememesindeki etkenlerin banda, terörist gruplarn, çocuklar ve gençleri zorla terör örgütüne üye yapp kullanmasnn yattn dile getirdi.

Birbirini iyi anlayan ve ortak duygular paylaan bir platform ortamnn yaandn ifade eden Erdoan, kadn üyelerinin de çounlukta olduunu, bundan dolay böyle bir videoyu bu platformda paylamak istediini ifade etti.

- Annelerin cesareti, dünya annelerine örnek olsun

Erdoan, Diyarbakr annelerinin seslerini daha fazla duyurmak istediini belirterek, öyle konutu:

Onlarn sesini ne kadar çok duyurabilirsek o kadar çlklarna kulak vermi oluruz. Onlar sadece Türkiye için bir örnek deil, bütün dünyada yavrular için alayan, yavrularn teröre kaptran, kurban eden anneler var. Onlara da örnek tekil etsin, onlar da cesaretlendirsin. çünkü bu bir cesaret meselesi. Bu annelerin cesaretini herkesin görmesini ve bundan örnek almasn istedim. Okulda, ailesinin yannda olmas gerektii yata dada olan çocuklarn annelerinin durumunu, tüm dünya anlad. Video beni olduu kadar dier katlmclar da etkiledi. Bu çocuklarn ortalama ömür süreleri 5 yl 8 ay. Hangi anne buna sessiz kalabilir? nsani bir sorun. Bir annenin çln, feryadn paylatk. yi ki de paylamm.

Dier ülkelerden de olumlu yönde görüler aldklarn vurgulayan Erdoan, özellikle Filistin heyetinin de kendi ülkelerinde ayn duygular yaadklar yönünde açklamada bulunduklarn bildirdi.

Erdoan, baka ülkelerden katlan temsilcilerin de kendisine teekkür ettiini kaydetti.

- Hacire annenin mücadelesi dier annelere örnek olmutu

Diyarbakrda Hacire Akar, olunun daa kaçrlmasndan sorumlu tuttuu HDPnin l Bakanl binas önünde, 22 Austosta oturma eylemi balatmt. Olunu teröre kurban vermemek için balatt oturma eylemi sonuç veren anne Hacire Akar, kararl mücadelesiyle 24 Austosta oluna kavumutu.

Hacire annenin olu için gösterdii mücadele, benzer acy yaayan dier annelere de örnek oldu.

Akarn mücadelesini örnek alan Fevziye çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayegül Biçerin 3 Eylülde balatt oturma eylemine, çocuu terör örgütü mensuplarnca daa kaçrlan çok sayda anne ve baba katld.

Ana Sayfaya Git