Anneler buruklar

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için 251 gündür oturma eylemini sürdüren aileler, Anneler Günü'nü buruk geçirdi. Kendilerine getirilen çiçekleri kabul etmeyen gözü yaşlı anneler, 'En büyük çiçek bizim evlatlarımızdır. Evlatlarımızı istiyoruz' diyerek gözyaşı döktü.

Haberler 11.05.2020 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 134 aile, HDP il binas önündeki oturma eylemine sokaa çkma kstlamasnn uygulanmas nedeniyle 2 gün ara verdi. çocuklarndan uzak Anneler Gününe giren aileler, kaldklar otelin lobisinde eylemlerini sürdürüyor. Anneler Günü nedeniyle kendilerine verilen çiçekleri de kabul etmeyen evlat nöbetindeki anneler, tek istekleri çocuklarna kavumak olduunu ifade etti.

6 YILDIR ANNELER GÜNÜNÜ UNUTMUUM

Bursadan gelen Türkan Mutlu, 6 yl önce Balkesirde üniversiteyi kazanp kayt yaptrmayan ve kandrlarak daa götürüldüünü iddia ettii kz Ceylan eyma Tekin (24) için 16 Eylül günü HDP il binas önündeki oturma eylemine katld. Kz Ceylann kaçrldktan sonra Anneler Gününü unuttuunu söyleyen Türkan Mutlu, Bugün Anneler Günüdür. Biz anneler günü yaamyoruz ki. Ben 6 senedir Anneler Gününü unutmuum. Ne Anneler Günümüz var ne de gecemiz gündüzümüz var. Bugün bizim için en büyük büyük hediye evladmza kavumaktr. Kzmn teslim olmasn istiyorum. Bütün annelerin gününü kutlarken, bizlere dua etmelerini istiyoruz. En büyük hediye, en büyük çiçek evlatlarmzdr dedi.

OLUM GTTNDEN BER KMSE BANA ççEK ALMADI

Diyarbakrn Hani ilçesinde frnda çalan olu Fatihin (24), 2015 ylnda terör örgütünce daa kaçrldn ifade eden anne Sevdet Demir (55), 13 Eylülde oturma eylemine katld. Sevdet Demir, olunun yolunu gözlediini ifade ederek, olu gittikten sonra kimse kendisine çiçek almadn söyledi. Demir, Anneler Gününü, bayramlar unuttum. çocuklarmz yokken mutlu olamyoruz. Olum gittiinden beri kimse bana çiçek almad. Ölene kadar olumu yolunu bekliyorum. Ölsem de gelsin mezarmn üstüne. Gözüm hep yoldadr olum. Kurban olaym sana olum, sesini özledim. Ben çiçek istemiyorum, seni istiyorum. Benim çiçeim sensin olum. Bütün anneler bize dua etsin diye konutu.

Ana Sayfaya Git