Anneler çığ gibi!

Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 88 ailenin HDP il binası önündeki oturma eylemi 172'inci günde de devam etti. Zihinsel engelli kardeşi Rahim Çiftçi (25) için oturma eylemi yapan Mehmet Sıddık Çiftçi, "Rehabilitasyon merkezine gitmişti. Köye geldi. Bir akşam ortadan kayboldu. HDP götürüp, PKK'ya teslim etmiş" dedi.

Haberler 21.02.2020 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 88 ailenin HDP il binas önündeki oturma eylemi 172inci günde de devam etti

Hacire Akar, 21 Austosta kaybolan olu Mehmetin HDPliler tarafndan daa kaçrldn söyleyip, bir gün sonra partinin Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi balatt. Eylemin 3üncü gününde ortaya çkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandrld. Oluna kavuup, eylemine son veren Hacire Akar, çocuklar kayp annelere çarda bulundu. Hacire Akarn çocuuna kavumas, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan aileler için umut oldu. Akarn çarsyla harekete geçen çocuklar kayp aileler, 3 Eylülden itibaren HDP binas önünde oturma eylemine balad.

8 ALE, EVLADINA KAVUTU

Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiye, Halime Kadrann torunu Halil brahim Kadran, Necla-Metin Açan çiftinin olu Harun Açan, Nizamettin-Aslhan Erefolu çiftinin olu Hüseyin, Gevriye Ayhann kz Pelda ve Melik Aslann olu Volkann terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olmasyla oturma eylemi yapan ailelerden 8i evlatlarna kavutu. Hatice Ceylan, Halime Kadran ile Hüsniye-Hüseyin Kaya, Necla-Metin Açan, Nizamettin-Aslhan Erefolu çiftleri, Gevriye Ayhan ve Melik Aslan, dier ailelere destek olmak için oturma eylemine devam ediyor. 88 aile, eylemini 172inci günde de sürdürdü.

HDP GÖTÜRÜP, PKKYA TESLM ETM

Hakkarinin emdinli ilçesinde 5 yl önce terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn söyledii zihinsel engelli kardei Rahim çiftçi için oturma eylemini sürdüren Mehmet Sddk çiftçi, kardeinin HDP tarafndan PKKya teslim edildiini söyledi. çiftçi, Kardeim zihinsel engellidir. Raporu da var. Rehabilitasyon merkezine gitmiti. Ondan sonra köye geldi. Bir akam ortadan kayboldu. HDP götürüp PKKya vermi. 5 senedir hiç haber alamadk. Orada HDPliler de daa kaçrldn dorulad. 100 sene de geçse ben buradan gitmeyeceim. Kardeimi bekliyorum. Bizim köy hem ran hem de Irak snrdr. Ya randa ya da Irakta diye konutu.

ALE SAYISI 90 OLDU

Diyarbakrda HDP il binas önünde evlat nöbeti yapan aile says, 171inci gününde, 5 yl önce kaçrlan oullar Mehmet (24) için Sur ilçesinden gelen Sultan-Mustafa Karahan çifti ile çnar ilçesinden gelen aabey Mehmet Nur Alkan da 5 yl önce 16 yanda daa götürülen kardei Mehmet Emin Alkan için oturma eylemine dahil olmas üzerine 90 oldu.

Olunun 5 yl önce daa kaçrldn anlatan baba Mustafa Karahan, Nereye götürmülerse çocuumu getirsinler. çocuumu istiyorum. çocuum gelene kadar mücadelemi yaparm. çocuum operatör olarak çalyordu Karsta. O zaman Diyarbakra yanmza gelip, 1 hafta kald.

Olum gitme, senin parana ihtiyacm yok, gitme dedim. çalmaya almm duramam dedi, gitti. O günden bu yana çocuum yok. Kbrs gazisiyim. Olum gel. Frsat bulduun zaman gel. sterlerse seni öldürsünler, gel. Senin cenazeni görsek bile bize kafi. Durma orada dedi.

Anne Sultan Karahan da Olumu braksnlar. Benim oluma ihtiyacm var. Ameliyat olmuum. Hastaym. Ben olumu istiyorum. Baka bir ey istemiyorum diye konutu.

çINARDAN GELEN ALE

Diyarbakrn çnar ilçesinden gelen aabey Mehmet Nur Alkan da 5 yl önce 16 yanda daa götürülen kardei Mehmet Emin Alkan için oturma eylemine dahil oldu.

Alkan, yapt açklamada, kardeinin 2015 ylnda internet kafeye gitmek üzere evden ayrldn ve bir daha kendisinden haber alamadklarn belirterek, yaptklar tüm aramalara ramen kardeini bulamadklarn söyledi.

Kardeinin geçen yl kendisini aradn ve terör örgütü PKKdan kaçmak istediini bildirdiini aktaran Alkan, Kardeimin dada olduunu biliyorum. Bir yldr haberimiz yok. Kardeim eer beni görüyorsan, duyuyorsan kaç kurtar kendini. Güvenlik güçlerine teslim ol, artk bitsin. Buradan ayrlmayacam. diye konutu.

GÜVENLK GÜçLER GERGNLNN BÜYÜMESN ÖNLED

Bu arada, oturma eylemi yapan Diyarbakr anneleri ve il binasna giren HDPliler arasnda ksa süreli gerginlik yaand. Yaanan arbede srasnda annelerden Ayegül Biçer, fenalk geçirdi. Biçere 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

Güvenlik güçleri gerginliin büyümesini önledi.

Ana Sayfaya Git