Anneler Elâzığ'da

Dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbetini sürdüren Diyarbakır anneleri, Elazığ'daki depremzedeleri ziyaret etti. "Diyarbakır anneleri" depremzedeleri ziyaret edip ördükleri atkı, bere ve eldivenleri verdi.

Haberler 29.01.2020 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmas için HDP l Bakanl önünde oturma eylemi yapan anneler, Elazda depremde hayatn kaybedenlerin yaknlarna taziye ziyaretinde bulundu.

HDP l Bakanl önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr annelerinden Esmer Koç, Mevlüde Üçda, Nazl Sancar ve Emine Kaya, depremzedelere destek olmak için Elaza geldi. 4 anne ilk olarak Sürsürü Mahallesinde yklan binada hayatn kaybeden Sena Karamann ailesine taziye ziyaretinde bulundu. çocuklar PKK tarafndan kaçrlan anneler, Karaman ailesinin acsn paylaarak basal dileklerini iletti.

ACILARA ORTAK OLMAYA GELDK

Diyarbakr annelerinden Nazl Sancar, Diyarbakrdan evlat nöbetinden geldiini söyleyerek, Aclarna ortak olmaya geldik. Evlat acsnn nasl olduunu çok iyi biliyorum. Allah ölülere rahmet eylesin, yarallara da ifa versin. çocuklarmzla ilgili de bir gelime yok. Kendi ellerimizle örgüler ördük. Buradaki depremzedelere getirdik. Bizim çocuklarmz dada üüyor, onlarn da uan caddelerde üüyor. Üümesinler diye onlara getirdik dedi.

DERTLERNE ORTAK OLMAYA GELDM

Mevlüde Üçdal ise depremzedelerin aclarn paylamaya, dertlerine ortak olmaya geldiklerini kaydederek, Ölenlere Allah rahmet eylesin, yarallara da ifa diliyorum. Darda kalanlara kendi ellerimizle örgüler ördük. Kendi ellerimizle onlara teslim etmek için geldik ifadelerini kulland. Diyarbakr anneleri ardndan Fethi Sekin ehir Hastanesinde tedavi gören yaral depremzedelere ziyarette bulunarak, kendi elleriyle ördükleri atklar hediye etti. 4 anne daha sonra kentteki çeitli yerlerde bulunan taziye evlerini ziyaret ederek, ailelere destek oldu.

Ana Sayfaya Git