Anneler eyleme devam dedi!

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 01.05.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balad oturma eylemi 241inci gününe girdi.

Vandan 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Baran için oturma eylemi yapan anne Solmaz Övünç, çocuuna kavuana kadar eyleme devam edeceini belirtti. Kürtler kimsenin yüreini yakmaz ama onlar (HDP) yüreimizi yakt. diyen Övünç, unlar söyledi:

Ramazan ayndayz onlarda (HDP) hiç mi Allah korkusu yok? Onlar Ademin çocuklar olsayd bizi böyle gözü yal brakmazd. Olumuzu getirsinler. Olum Baran eer duyuyorsan gel adalete, askerimize teslim ol. Olum oras senin yerin deil. Baban hasta ölecek ve seni görmeyecek, gel bu hasret bitsin. Kokunu özledim yavrum gel.

OLUMUZU GETRSNLER

Olu Fatih için oturma eylemine katlan baba Abdullah Demir de eylemlerini sürdürmekte kararl olduklarn aktard. Demir, ramazan da dahi eylemlerini sürdürdüklerine iaret ederek öyle konutu:

Bunlar (HDP) Kürtlerin milletvekili olamaz. Bunlar da Allah korkusu yok. Eer bunlar Kürt milletvekilleriyse gelsinler derdimizi dinlesinler. Bunlar Kandile çalyorlar, çocuklarmz üzerinde rant yapyorlar. Bunlar 13-14 yandaki kz çocuuna silah veriyor. Bunlar Kürt temsilcisi deiller.

Ana Sayfaya Git