Anneler kararlı

Diyarbakır anneleri eylemlerini sürdürmekte kararlı

Haberler 10.12.2020 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önünde tuttuklar evlat nöbeti sürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 464üncü gününde devam ediyor.

Hakkariden 5 yl önce 18 yanda daa kaçrlan olu Necmettin için Diyarbakra gelerek eylem yapan anne Kübar Ötken, olunun Yüksekova ilçesine gittiini ve bir daha ondan haber alamadklarn söyledi.

Evladn aradklarn, HDPlilerin, olunun kendilerinde olduunu belirttiini kaydeden Ötken, öyle konutu:

ANNELERN KARARLILII

HDP olumu kaçrd, PKKya verdi. Olum dön, kardein senin yüzünden hasta oldu. Senin hasretini, acn çekiyor. Olum, neredeysen gel. Sen gelmeden gitmiyorum. Askere polise teslim ol.

Hakkarinin Yüksekova ilçesinden 5 yl önce daa kaçrlan kz Melek için oturma eyleminde yer alan anne çidem Frat da Kürtçe yapt konumada, kzna kavuuncaya kadar eylemine devam edeceini belirtti.

Kzm gelene kadar HDPnin kapsndan gitmiyorum. ifadesini kullanan Frat, evladna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Frat, Kaç yldr senin peindeyim, sen gelmeden eve gitmeyeceim. Hepimiz seni bekliyoruz. Melek, beni görüyorsan Allah rzas için gel. Seni çok özlüyoruz. Seni kandryorlar. Diyorlar ki Devlet size ikence yapacak. öyle bir ey yok. Bugünlerde 20ye yakn çocuk geldi. Sen de gel annene. diye konutu.

Ana Sayfaya Git