Anneler tek yürek

Dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınları teröre karşı tek yürek olmaya davet etti

Haberler 07.03.2020 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP il binas önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr anneleri, kadnlar 8 Mart Dünya Kadnlar Gününde teröre kar birlik olmaya çard.

Anne Hacire Akarn HDP araclyla daa kaçrldn iddia ettii olu Mehmet Akar için 22 Austos 2019da HDP l Bakanl binas önünde balatt oturma eyleminin sonuç vermesi, evladna kavumak isteyen dier annelere örnek oldu.

Akarn 24 Austos 2019da evladna kavumasnn ardndan Fevziye çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayegül Biçer, 3 Eylül 2019da HDP il binas önünde oturma eylemi balatt.

Eyleme Türkiyenin dört bir yanndan katlm her geçen gün artarken, evlat nöbeti tutan aile says 109a ulat.

Sonbahar ve k aylarn gözleri yolda, evlat bekleyiiyle geçiren ailelerin umudu, 11 ailenin yllar süren ayrln ardndan evlatlarna sarlmalar ile iyice yeerdi.

Yurt içi ve yurt dndan destek ziyaretleriyle daha da güçlenen aileler, kendilerinden koparlan çocuklarna kavumak, bu acy yaatan terörü bitirmek için 8 Mart Dünya Kadnlar Gününde kadnlardan destek bekliyor.

- Annelerle terörün kökünü kurutacaz

Vandan 8 yl önce 15 yanda daa kaçrlan kz eyma için Diyarbakra gelerek oturma eylemi yapan anne Nazl Sancar, evlatlarna kavumak için bekleyilerinin sürdüünü söyledi.

Acmz paylaalm. 8 Mart Kadnlar Gününde bütün kadnlarmz buraya davet ediyorum. Annelerle terörün kökünü kurutacaz. diyen Sancar, evlatlarna kavuuncaya kadar eylemi sürdürmekte kararl olduklarn belirtti.

Ardan 5 yl önce daa kaçrlan kz Hayal için kucanda 1,5 yandaki çocuuyla Diyarbakra gelen ve eyleme katlan anne Süheyla Demir, kadnlardan destek beklediklerini ifade etti.

Evlat nöbetinin devam ettiini aktaran Demir, kadnlar da yanlarnda görmek istediklerini vurgulad.

5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan kz Songül için eylem yapan anne Fatma Akku, kadnlarn destek vermesinin önemine iaret ederek, kadnlarn destei ile seslerini tüm dünyaya duyurabileceklerini kaydetti.

Sariye Tokay ise 9 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Mehmet için nöbetini sürdürüyor.

Tokay, tüm anneleri, kadnlar 8 Martta aclarn paylamaya davet ettiklerini dile getirdi.

4 yl önce daa kaçrlan olu Adil Kabakl için Gaziantepten gelerek oturma eylemine dahil olan anne Cennet Kabakl da evlatlarna kavumak istediklerini anlatarak, Kadnlardan destek bekliyoruz. Terörün kökünü kazmadan nöbetimiz son bulmayacak. diye konutu.

Ana Sayfaya Git