Anneler tepkili!

Diyarbakır annelerinden kendilerine hakaret eden HDP Milletvekili Tosun'a tepki

Haberler 22.10.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önünde oturma eylemi yapan aileler, kendilerine hakaret eden HDP Diyarbakr Milletvekili Remziye Tosuna tepkilerini dile getirdi.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 415inci gününde devam ediyor.

Daa kaçrlan kz eyma için Bursadan gelerek eylem yapan anne Türkan Mutlu, 7 yldr evladnn peinde olduunu söyledi.

Her gelen evladn kendileri için umut olduunu ifade eden Mutlu, nallah, çocuumu alp gideceim. dedi.

HDP Milletvekili Tosunun kendilerine hakarette bulunduunu hatrlatan Mutlu, öyle konutu:

Remziye Tosun anne olmu ama demek ki vicdan anne olmam. Allah onu bildii gibi yapsn. Anne olarak burada evlatlarmz istiyoruz. Hakkm istiyorum. Ne zaman evladm alrsam o zaman buradan gideceim.

Kzna seslenen Mutlu, Kzm senin elindeki kalemi alp, silah verdiler. çk, gel kzm. Onlara kanma, seni kandryorlar. ifadelerini kulland.

TÜRKYE HDPNN ç YÜZÜNÜ GÖRDÜ

Sur ilçesinden 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Özkan için evlat nöbetine devam eden Süleyman Aydn da olunu HDPlilerden istediini belirtti.

HDP Milletvekili Remziye Tosun bize hakaret etti. Sen evlat sahibi deil misin? diyen Aydn, çocuklarn istemenin en doal haklar olduunu vurgulad.

Aydn, Ey HDPliler neden sessiz kalyorsunuz? Sizde hiç mi vicdan yok? çocuklarmz istedik. Burada annelere bir dolu laf söylüyorsunuz. Bütün Türkiye HDPnin iç yüzünü artk gördü. diye konutu.

Ana Sayfaya Git