Annelere virüs önlemi!

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 23.03.2020 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 134 aile, HDP binas önündeki oturma eylemini 203ncü günde de sürdürdü. Eylemdeki anne ve babalar, koronavirüs nedeniyle azlarna maske takp, aralarna mesafe koyarak, oturuyor.

OLUMA KEFEN DEL, DAMATLIK GYDRMEK STYORUM

HDP binas önünde bulunan çadrda oturan aileler, koronavirüs nedeniyle azlarna maske takp, aralarna mesafe koyarak, eylemini sürdürüyor. Lise son snf örencisiyken 2015te HDPliler tarafndan kaçrldn belirttii olu Baran için Vandan gelen Solmaz Örünç, HDP olumu kandrp götürdü. Olumu istiyorum. Oluma sesimi duyurmak istiyorum. Olum Baran, beni duyarsan kaç gel, devletimize sn. Senin yerin oras deil, ben sana kefen giydirmek istemiyorum, damatlk giydirmek istiyorum. Senin hayallerin vard, polis olmak istiyordun, seni nasl kandrdlar? Dön gel annene; ablan, abin seni bekliyor. Seni seviyorum, senin arkandayz.

Daa 4 yl önce 15 yanda kaçrlan olu Özkan için oturma eylemi yapan baba Süleyman Aydn, yapt açklamada, koronavirüs nedeniyle 65 ya üstü anne ve babalarn eyleme katlamadn söyledi.

HDP milletvekillerine seslenen Aydn, öyle konutu: Hiçbir açklama yapmyorsunuz. Neden gelip siz de çocuklarmz PKKdan istemiyorsunuz. PKKya aranza mesafe koymadnz müddetçe kapnzn önünden kimse ayrlmayacak. Bakn buradakilerin hepsi madur Kürtlerdir. Gelin bir açklama yapn artk siz de çocuklarmz isteyin PKKdan. HDP milletvekillerinden tek bir kii gelip burada çocuumu PKKdan istesin, ben eylemimi brakr giderim.

GEREKRSE YÜZYIL SEN BURADA BEKLERM

Ardan 5 yl önce daa kaçrlan kz Hayal için gelip kucanda 1,5 yandaki çocuuyla oturma eylemine katlan Süheyla Demir ise umutla evlatlarn beklediklerini söyledi.

Eylemin ilk gününden beri küçük çocuuyla beklediini aktaran Demir, unlar kaydetti: Kzm annen 200 gündür burada seni bekliyor. Biz seni çok seviyoruz gerekirse senin için canm veririm. Gerekirse yüzyl seni burada beklerim, yeter ki senden bir ses çksn. Senin sa olduunu bileyim. Annen seni burada bekliyor. Bütün gençlere sesleniyorum. Gelin teslim olun, mutlu bir ekilde hayatlarnza kaldnz yerden devam edin.

Ana Sayfaya Git