Annelerin evlat özlemi

Diyarbakır annesi Solmaz Sevinç: "Bu bayram beni sevindir. Sesimi duyuyorsan gel adalete teslim ol"

Haberler 18.05.2020 - 01:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 134 aile, HDP il binas önündeki oturma eylemini, koronavirüs salgn nedeniyle sosyal mesafe kuralna uyarak, 259üncü günde de sürdürdü. Aileler, eylem srasnda, koronavirüs salgnna yönelik tedbirlere de uymaya dikkat ediyor.

HDP GÖTÜRDÜ çOCUKLARIMIZI TESLM ETT ONLARA

Diyarbakrn Hani ilçesinde, 2015 ylnda frnda çalrken kaçrlan olu Fatih Demir için evlat nöbeti tutan Abdullah Demir, olunun HDP araclyla daa kaçrldn belirterek, Ben Abdullah Demir, Fatih Demirin babasym. 258 gündür biz burada eylemimizi sürdürüyoruz. Korona geldi geçti, ramazan geldi geçiyor. Bayram günü gene buradayz. Zaten 5 yldr bize bayram yoktur. slam alemine sesleniyorum. Bize dua etsinler. Baka bir ey istemiyorum. Evlat acs zordur. Allah kimseye evlat acs vermesin. Allah hakkmz brakmasn bu zalimlere. HDP götürdü çocuklarmz teslim etti onlara. Milletvekilleri gelip buradan geçiyorlar, arka kapdan kaçyorlar. Eer milletvekilleriyse gelsin bizim derdimize bir derman olsunlar. Desin ya arkadalar siz niye burada bekliyorsunuz. nsan iki gün bir vatandan kapsnda bekledii zaman o vatanda rahatsz oluyor. Bunlarda hiç rahatsz olma, utanma yoktur dedi.

BU AYRAM BEN SEVNDR

Vandan 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Baran için Diyarbakra gelip, evlat nöbeti tutan anne Solmaz Övünç, olunun HDPliler araclyla terör örgütüne götürüldüünü belirtti.

Övünç, evladna Arkadalarn elini kolunu sallayarak geldi. Bir gün de ceza almadlar, evlerine gittiler. Bu bayram beni sevindir. Sesimi duyuyorsan gel adalete teslim ol. diye feryadetti.

6 SENEDR SESNE VE KOKUSUNA HASRETM

Adanann Seyhan ilçesinden 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Engin için gelerek eylem yapan anne Kamile Küçükda ise, evlatlarna kavumadan buradan ayrlmayacaklarn söyledi.

Küçakda, çocuklarmz nasl kaçrdlarsa öyle de getirsinler. Bayram geliyor, bayramda da burada olacaz. Bu bayramda çocuklarmzn sesini duyalm, bayramlaalm. 6 senedir kokusuna, sesine hasretim. Bayramda ben de istiyorum ki herkes gibi mutlu, huzurlu olaym. Evladm yanmda olmadkça benim bayramm, seyranm yok.

Ana Sayfaya Git