Annelerin eylemi!

Diyarbakır’da bir araya gelen yüzlerce tutuklu yakını, sloganlar eşliğinde gerçekleştirdikleri oturma eylemi ve yürüyüşle açlık grevleri ve ölüm orucuna dikkat çekti.

Haberler 25.05.2019 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesinde bulunan Kouyolu Park karsndaki eski un fabrikas önünde toplanan açlk grevindeki tutuklu yaknlar dün 24üncü kez bir araya geldi. Batman ile Lice, Silvan ve Bismil ilçelerinden gelen tutuklu yaknlar da annelerin oturma eylemine katld. Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr Milletvekili Remziye Tosun, HDP ve DBP yöneticileri de oturma eylemine destek verdi.

TALEPLER KARILANANA KADAR...

Oturma eyleminin ardndan tutuklu yaknlar, daha sonra sloganlar atarak, Hatboyu Caddesinden 402 Sokakta bulunan Tutuklu Aileleriyle Yardmlama Dernei (TUAY-DER) binasnn önüne geçti.

Burada ksa bir açklama yapan tutuklu yakn Sariya Yüksekba, aylardr sokaklarda olduklarn belirterek, çocuklar için alanlarda olduklarn söyledi. Her gün belki hayrl bir haber alrz diye bekliyoruz diyen Yüksekba, annelerin eylemlerinde çok geç kaldklarn vurgulad. Açlk grevlerinin balad ilk gün sokaklara çkmadklar için çocuklarndan özür dileyen Yüksekba, Biz anneyiz. çocuklarmzn talepleri karlanana kadar sokaklarda olacaz. Evlerimize gitmeyeceiz dedi. Konumann ardndan tutuklu aileleri eylemini sonlandrd.

Ana Sayfaya Git