Annelerin eylemi

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 18.12.2019 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylülde balatt oturma eylemi 107nc gününe girdi.

Ellerinde çocuklarnn fotoraf ile bekleyiini sürdüren annelerden Hüsniye Kaya, Kürtçe yapt açklamada, 5 yl önce 14 yandayken daa kaçrlan kz Mekiye için katld oturma eylemini kararlkla sürdüreceini söyledi.

Kzna kavuana kadar eylemden vazgeçmeyeceini ifade eden Kaya, Aratrdm, kzm HDP götürdü. dedi.

Hüsniye Kaya, 107 gündür evladna kavumak için nöbet tuttuunu dile getirerek, öyle konutu:

HDP ve PKK nasl kzm götürmü ise öyle getirsin. Kzm için bu nöbete katldm, gelene kadar da gitmeyeceim. Kzm gelse de bu anneler için nöbete devam edeceim. HDPnin kapsndan gitmem. Bu zulmü bize niye yapyorlar? çocuklarmz getirsinler, çocuklarmzn nerede olduunu biliyorlar.

- çocuklarmz istiyoruz

16 yanda daa kaçrlan olu Yusuf için eyleme katlan baba Celil Begda ise olunun 7,5 ay önce daa götürüldüünü, ancak 7,5 yl olmu gibi özlem duyduunu ifade etti.

Begda, olunun sürekli rüyalarna girdiini anlatarak, çocuklarna kavumak için destek beklediklerini kaydetti.

ki ailenin evlatlarna kavumas nedeniyle umutlandklarn dile getiren Celil Begda, Bir an evvel çocuklarmz versinler. Benim çocuum daa gidecek çocuk deil. çocuklarmz orada ne yiyor, ne içiyor kimse bilmiyor. çocuum gelsin, bir evim var onu da verip çadrda oturmaya razym. çocuklarmz istiyoruz. Olum, sesimi duyuyorsan gel teslim ol, bu ac bitsin. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git