Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 208. gününde sürüyor

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 28.03.2020 - 11:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 208nci gününe girdi.

Adanann Seyhan ilçesinden, 5 yl önce 15 yandayken daa kaçrlan olu Engin için oturma eylemine katlan anne Kamile Küçükda, yapt açklamada, evladna kavuana kadar oturma eylemini sürdüreceini söyledi.

Olundan 5 yldr haber alamadn belirten Küçükda, evladn HDPden istediini dile getirdi.

Kamile Küçükda, öyle konutu:

Olum sesimi duyuyorsan gel, askerimize, devletimize teslim ol. Onlar seni kandryor, ikence var diyorlar ama kesinlikle öyle bir ey yok. 13 kii teslim oldu, ailesine kavutu. Sana kefen deil damatlk giydirmek istiyorum.

- HDP Kürtleri perian etti

rnakn dil ilçesinden gelerek, 5 yl önce daa kaçrlan olu Mahmut için oturma eylemi yapan baba Emin Arslan ise çocuklarna kavumak için eylemi sürdürmekte kararl olduklarn aktard.

Yeni tip koronavirüs salgnna ramen alnan önlemlerle evlatlar için nöbeti sürdürdüklerini dile getiren Arslan, Virüs 40 senedir içimizde var. HDP Kürtleri perian etti. Olum 14 yandayd. Onun yeri da deil okuldu. Hayalleri vard, ne haklar var 14-15 yandaki çocuklar daa kaçrp, eline silah veriyorlar? 207 sene de geçse buradan kalkmyoruz. Olum eer beni duyuyorsan gel, askere, polise teslim ol. diye konutu.

Ana Sayfaya Git